onsdag 19 maj 2010

Ullas klänning är klar!

En riktigt varm och fuktig dag! Vi tittade inte på termometern........ Det fick bli strandliv - vi längtade efter att få bada!



Men först skulle vi titta på templet i Nai Harn som vi hade sett på avstånd igår. Så det blev en tur med Pärlan 2 (som lever och har hälsan!)ner till Nai Harn. Templet var en liten besvikelse - det finns mängder av mycket finare tempel att se. Och det var väldigt dött på tempelområdet - vi skymtade några munkar visserligen, men de kanske åt just när vi var där. Klockan var halv tolv och de måste ju äta innan 12.

Utanför tempelområdet fanns något som såg ut som en övningsbana för bilar och moppar. Så slavdrivaren Ulla tyckte att det var dags för en ny lektion. Och ser man på - det går bättre och bättre! Men än är jag inte mogen för körning i trafik....Jag kanske blir!




Oj, vilka vågor! Här badar man med livet som insats! Idag krockade vågorna med varandra och skummet yrde högt upp i luften ibland. Det gäller att parera! Men det är tur att man inte behöver gå så långt ut för att bli blöt från tårna till hjässan - knädjupt räcker bra. Passar man sig inte får man dessutom hela havet i ögon, näsa och hals. Blunda och stäng munnen!
Sedan låg Ulla under parasollen och avslutade sin bok - hon har ju bara ett par dagar kvar här nu, stackarn!




Same, same! Dessa 2-åriga tvillingflickor brukar följa med sin mamma, som jobbar på stranden, varje dag. De är söta som socker och äter hela tiden!




Fast nu hade de tänkt bada! Men de ångrade sig när de närmade sig vattenbrynet - det var nog bra! 2-åringar ska inte bada i sådana vågor! Det ska väl egentligen inte tanter heller..........




Och när vi kom hem så kom skräddaren, Nat! Ullas klänning är färdig! Den är fantastisk och satt perfekt! Ulla var lycklig - det blev precis som hon hade tänkt sig!




Nat sken som en sol och verkade lika nöjd han! Och det har han all anledning att vara - han har gjort ett fantastiskt jobb! Han tog också en massa bilder, så nu hamnar nog Ulla på väggen i hans affär.........

Ulla tog en svalkande moppetur medan jag arbetade (bloggade alltså). Britt-Marie lyckades slita sig en stund från sitt bloggande och följde med oss ut och åt middag. Sedan återgick hon till jobbet medan vi återgick till balkongen. Där vi i vanlig ordning blev sittande.............

5 kommentarer:

  1. Vilken jättefin klänning!! Och sååå fina bilder i vanlig ordning, det är så roligt att gå in på bloggen varje dag efter jobbet och läsa om er och se alla fina bilder! Fast man kan bli lite sjuk också... Det ser sååå härligt ut! Här i Ed är det första riktiga sommardagen, 24 grader, sol och det luktar sommar!!! Ljusgrönt och fint, allt växer, bästa tiden nu, så det är ganska skönt här också!!

    /syster gittan

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Håller med din syster Gittan...vilken jättefin klänning! Den kommer nog Ulla att få mycket roligt i. Också här på Rörö är det riktig sommar, soligt, varmt och bara såå skönt!
    Fortsätt att njuta, men glöm inte att blogga för det är så roligt att läsa om hur ni har det.
    Kram/Monica

    SvaraRadera
  4. Tjena brudar
    som jag smsade till Ulla innan idag när jag sett fotona som du lagt in, så VACKER Ulla är i sin klänning, den sitter helt perfekt, duktig skräddare må jag säga. Det blir allt både Denise o Ulla som blir finast på bröllopet=)
    Vilka godingar dom 2 små flickorna, verkligen söta som socker.
    Du får se till att övningsköra som bara den och testa lite på vägarna innan jag(vi) får hem Ulla.
    Idag när jag var hemma hos Ulla och tog posten och vattna blommorna lånade jag hennes bok som Britt-Marie skrivit, här ska jag inspirera min man Håkan så vi kan åka till Maleegarden vi oxå
    Idag har det blivit varmare, ÄNTLIGEN, fast bara en bråkdel mot vad ni har
    Må så gott i ert paradis
    Kram till både dig och Ulla /Bittan

    SvaraRadera
  5. Underbart att läsa din blogg och följa med vad du
    ni är med om. Är du redan inne och planerar nästa semmester? Har precis varit inne och läst Britt-Maries blogg om allt som händer i Bangkok.
    Det är så fruktansvärt att jag just nu saknar ord./ Kram Paulette

    SvaraRadera