torsdag 13 maj 2010

Sanuk! Britt-Marie fyller 50!

Britt-Marie fyllde 50 idag! Och vi var bjudna på fest! Den gick av stapeln i Phuket Town, på en jättefin restaurang högt uppe på berget med utsikt över hela staden.



När vi kom dit var det fortfarande ljust, men solen höll på att gå ner och det mörknade snabbt. Det är inte lätt att ta foton som gör utsikten rättvisa! Ni får tro mig på mitt ord - det var fantastiskt vackert!




Här sitter hela födelsedagsgänget - vår hjälpsamme servitör tog kort på oss alla - i väntan på mat och dryck. Och inte behövde vi vänta särskilt länge - det dök upp så mycket mat att det är inte sant - av alla tänkbara sorter! Mycket av det var nyheter för oss och positiva sådana! Det var rätter som man aldrig ens hade tänkt på att beställa som farang! Dryck serverades oavbrutet - långt innan isen i glasen hann smälta. Och det var "thai style" - whisky (mycket lite!) blandat med soda genomgående. Det kanske låter skumt, men funkade utmärkt!




Jag har ingen som helst aning om vad detta heter! Men vackert är det! Vi åt och åt, i säkert 4 timmar - lite mat, en paus, lite ny mat igen, prat och skratt på thai, engelska och svenska och en blandning av alla språken - och så lite mat igen! Och så lite mera mat....... och mera dryck... och grattissamtal på telefonen till Britt-Marie.......och mera mat!!!
Jag var bara lycklig! Att äta på det här viset var riktigt mysigt. Jag ville inte att det skulle ta slut någonsin. Men till slut finns det inte plats för något mer.




Vad hände härnäst? Jo - då kom tårtorna! Ja - tårtorna - det blev två stycken! Gästerna hade med sig en förutom denna fantastiska skapelse som Ging hade fixat. Britt-Marie hade önskat sig en tårta med mycket "gubbar" på - och det fick hon! Ging hade fullt upp med att skära upp tårtbitar. Först fick förstås lilltjejen en bit - det hade hon tyst och snällt väntat länge på. Sedan var det ja-må-hon-leva-sånger på alla språk plus ett fyrfaldigt leve från svenska deltagare innan vi högg in på tårtorna. Som var riktigt goda - choklad - och inte omåttligt söta! Men det blev tårta över - det finns gränser för hur mycket man kan få ner!




Den här lilla damen verkade ha lika roligt som alla vi andra och höll igång hela kvällen, sockerchockad av cocacola och hur mycket uppmärksamhet som helst från en massa vuxna. Ett riktigt charmtroll!

Vi hade fantastiskt roligt! En riktigt häftig upplevelse - att fira en svensk 50-årsdag på thaivis i trevligt sällskap och med underbar mat, dryck, tårtor och stora och små glada människor! Sanuk,sanuk!
Till slut kändes det som om de ville stänga restaurangen - klockan var väldigt mycket - så vi drog vidare till en väldig mysig bar med live jazzmusik. Det var som sagt sent , så det blev ingen lång stund, men trevligt var det! Varsin öl - sedan var det hen till Ban Sayoarn och Malee Garden som gällde!

Vilken kväll! Vi har haft så kul och fått vara med om så mycket som vi normalt aldrig hade fått! Så kan det bli när man bor på Malee Garden och har Britt-Marie och Ging som hyresvärdar! Testa själva! Man vet aldrig vad som händer.. Visserligen fyller väl inte Britt-Marie 50 igen, men det kan ju hända annat.........

3 kommentarer:

  1. Tack för att ni följde med, kram och god natt från en nybliven 50-åring!

    SvaraRadera
  2. Det måste ha varit en underbar kväll. Så roligt att få vara med lite genom bilderna...Kram på dig och hälsa Britt-Marie, Ging och Ulla.
    /Monica

    SvaraRadera
  3. Härligt ställe! Det låter som en alldeles underbar fest! Snart dags att ta med laptopen till pappa o visa bilder... han kan inte förstå hur du kan få tiden att gå...!

    /syster gittan

    SvaraRadera