tisdag 27 mars 2012

Omväxling


....på alla sätt! Idag tog vi en tur till Kata - lite shopping för Tommys del var vi tvungna att ta tag i - för kläderna börjar ta slut.... Så nu har han lite nya shorts och linnen och inte minst en keps som solskydd - för det behövs!


Guiden - dvs jag - visade var systrarna och jag bodde innan han kom - Kata Sun Beach är ett väldigt bra hotell på alla sätt om man vill ha nära till stranden och hur mycket shopping och restauranger som helst alldeles inpå knuten!
På stranden var det så lugnt att man kunde tro att lågsäsongen var inne (och det är den nästan - vid stranden sitter stora skyltar som varnar för monsuntid och lömska underströmmar - "be careful!") För 3,5 vecka sedan lämnade jag ett Kata fullt av turister och solstolar i rad på rad! Nu var det glest mellan stolarna, och försäljarna hade inget att göra, varken på stranden eller uppe i byn. Högvatten var det större delen av dagen, så vi satt med fötterna i vattnet och tittade på ungarna som försökte fånga småfisk med håv - och lyckades ibland!

 

"Beachboysen" var glada att se mig - "here AGAIN? You not go home?"


Och det var även min gamla bekant på Ottos (eller Kata Barbeque som det egentligen heter). Hon har jobbat där ända sedan jag var på Ottos för första gången för 12 år sedan! Det verkar inte vara någon större personalomsättning på den restaurangen.........Men nu hade de väldigt lite att göra - det var tunnsått med gäster, i motsats till när jag lämnade Kata - då var det svårt att få plats där ibland!


Så servicen, som är utmärkt i vanliga fall, var alldeles strålande nu! Räkor i röd och grön curry och en liten Heineken..........


På eftermiddagen kom Ging och hämtade oss och Annika, som också hade haft shoppingdag i Kata, och snäll som han är stannade han till vid Viewpoint, så vi fick se den vykortsvackra utsikten i lugn och ro!


Och så är han ju en mästerfotograf också!


Alla Malee Gardengästerna samlade - och fotade mot världens vackraste bakgrund!Ging och Tommy har en pratstund på svensk-engelska!


Home sweet home! Vi satt på vår uteplats och läste, Phuket News och Dagens Aftonbladet, som Tommy blev nöjd över att hitta i Kata. Fast det går ju utmärkt att läsa svenska nyheter på nätet - och gratis är det! Att köpa Aftonbladet här kostar skjortan - 160 baht - det är nästan 40 svenska pengar det! Men OK - bara han är nöjd så................
Molnen hade samlat sig under dagen, men något regn kom det inte - förrän nu! När klockan var 18 small det till och himlen öppnade sig!


Och sedan var det blixtar och dunder och skyfall i en timmes tid! Äntligen - för nu har vi väntat på regn under ett par (varma!) dagar! Och dessutom måste man ju få vara med om alla sorters väder som förstagångare i Thailand..........


När det hela var över (och jag hade räddat hängmattan från att bli genomvåt!) så hade temperaturen sjunkit flera grader - ända ner till 29 faktiskt!


Så när solen gick ner var det bara enstaka molntussar kvar på himlen, och snart lyste nymånen och stjärnorna - ännu klarare än vanligt!
Då var det skönt att ta en promenad bort till 7/11 för att köpa Banana pancake i ståndet av The Pancake Man - trodde vi...........Men han hade tagit ledigt idag! Så i stället fick det bli Chicken Satay på Stenbordet - inte illa det heller! Banana pancake få det väl bli en annan dag då........

12 kommentarer:

 1. Pannkaksmannen försvinner alltid om det finns regnmoln i närheten - han är nog rädd för att smeten ska bli för tunnom det kommer nederbörd :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Regn=inga pannkakor alltså......

   Radera
 2. En kavalkad av härliga bilder! Ni verkar ha det hur bra som... varmt ... men du så där varmt hade jag nog inte mäktat med!
  Gillar också som Tommy att kunna bläddra i min tidning... 40 :-O

  Kram till dig

  SvaraRadera
 3. hehe hälsa pappsen att kepsen är cool! kunde ju knappt känna igen honom! kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den hur snygg som helst?!

   Radera
 4. Hej! Ni verkar ha det riktigt skönt där nere. Hälsa Tommy så gott. Kram Rebecca och Pajen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har det underbart! Kram till dig och Pajen!

   Radera
 5. Hej!Roligt att se er på Kata stranden,kände ju igen mig,då längtade jag tillbaka för ett ögonblick,få se om det blir en gång till... .Tommy var snygg i sin nya keps....Fina bilder tack för det Hälsa Tommy......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att det blir en nästa gång! Du kommer väl och hälsar på till vintern? Kram från oss!

   Radera
 6. Härlig läsning och härliga bilder som vanligt. Kan bara säga tack o ha det fortsatt bra. kram

  SvaraRadera
 7. .....skrev ulla

  SvaraRadera