onsdag 7 mars 2012

Besöksdag på Malee GardenDe måste ju se hur vi har det innan de reser hem, Eva och Gittan! Och vid 11-tiden kom de, med förbokad taxi. En av killarna på Kata Sun Beach, samma kille som körde Monica hit häromdagen och visste var Malee Garden låg - i alla fall på ett ungefär (för han snurrade runt en del innan han hittade rätt!) levererade systrarna vid vår port och försäkrade sig om att de var i goda händer innan han körde tillbaka till Kata. Nog är de omtänksamma, personalen på Kata Sun Beach - man lämnar inte två mogna damer irrandes omkring ensamma i en thailändsk by utan man ser till att någon möter dem och tar hand om dem....!


Och visst tyckte de att vi hade det väldigt fint och bra här! Husesyn blev det förstås innan vi gav oss ut på nya äventyr! Eva förälskade sig i ett par lampor som hon gärna hade lagt beslag på om hon hade kunnat forsla hem dem..........


Odd kallades in för att köra hela sällskapet till Yanui Beach och lovade hämta upp oss när vi var nöjda med sol och bad - bara att slå en signal! (Nu åker han till Bangkok ett par dagar, den gode Odd - hur ska vi klara oss utan honom? Ja, det var ju det där med att lära sig köra motorbike då,,,,Endera dan ska jag ta tag i det........)


Yanui är fantastiskt vacker - en riktig liten paradisstrand! Förra gången jag var här - i maj för snart 2 år sedan - var det lågsäsong och högvatten. 


Nu är det högsäsong och lågvatten!


Lågvatten här innebär att det är svårt att ta sig i när man ska bada - bottnen är väldigt stenig. Det märker man inget av när det är högvatten, men idag var det besvärligt. Och att ta sig upp igen var ännu svårare! Men vattnet var lika ljuvligt som alltid, så det var värt besväret!


Och minnestavlan över en av de omkomna i tsunamin fanns kvar uppe på bergssidan..........


Ett par sköna timmar tillbringade vi på varsin solstol i skuggan. Mycket folk, visst, men inte så man snubblar över varandra. Fast lågsäsongstid är mysigare här............
Nu krymper tiden fort för systrarna Sisters! På torsdag morgon i ottan åker de till flygplatsen fvb hem till Sverige. Väckning och taxi - allt är bokat och klart! Båda är de väldigt nöjda med sin semester från det vanliga pensionärslivet på Rörö. Och mycket roligt har vi haft, och många gemensamma minnen har vi fått! 


Tre systrar i väntan på att Odd ska dyka upp i sin fina, svala bil...........


Riktigt hungriga hade vi hunnit bli! Stenbordet var det självklara valet för en väldigt sen lunch eller tidig middag, hur man nu vill se det! Så mycket som vi har pratat om den restaurangen så kunde de ju inte lämna byn utan att prova räkor, tillagade på alla de vis, först! Och visst höll Eva och Gittan med oss - maten är underbar här! Fast Eva höll på att brinna upp när hon smakade på mina räkor i röd curry!


Ett besök hos "plastfarbrorn" stod också på att göra-listan! Kiwiknivar skulle inhandlas - de kostar nästan ingenting och är superbra! Jag, som har en sedan tidigare, köpte på mig några till plus ett par andra bra-att-ha-redskap för 145 baht!


I väntan på taxin tillbaka! Ha en fin sista dag i Thailand, ha en bra hemresa, hör av er så vi vet att ni har kommit hem ordentligt, hälsa Rörö och alla de våra därhemma - vi ses till våren!

Och Monica och jag som blir kvar tillbringade kvällen på vår balkong..........


6 kommentarer:

 1. Det är ca 6 timmar mellan låg och högvatten och just nu märker man det tydligt på standen. 10 mars kommer det att vara som värst med ett lågvatten omkring 6 på morgonen och högvatten omkring 12 på dagen. Då skall vattnet ha stigit 2,9 m enligt http://www.phuketgazette.net/tides/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hans - det är inte kul att bada i lågvatten på småstränderna............

   Radera
 2. Jag älskar Kiwiknivarna, riktigt vassa och kan nog bli ett mordvapen om man känner för det!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är fantastiska - köpte en förra gången jag var här och den används till allt! Nu har jag ett par till - utifall att jag skulle behöva som mordvapen eller så........

   Radera
 3. Hej på dej!

  Vilka härliga kort du bjuder. Förmodar att du använder nya kameran. Ser också att du har en ny layout på din blogg. Fin det också. Tillhör det layouten med svar på kommentarerna?

  Hur länge ska du egentligen stanna i Thailand? Blir du ensam kvar när Monica ger sig av?

  Nu har jag äntligen klarat godkänt på det där övningstestet. Så nu får det räcka för idag. Nu ska jag bara slappa

  Kramar till dig från Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingela - Tack! Nya kameran såklart! Nej - svar på kommentarer får man lägga in själv under inställningar i Blogger - det är bra tycker jag.....
   Jag blir ensam en vecka när Monica åker hem på tisdag - sedan kommer Tommy och vi kommer hem den 4 april, lagom till påsk. Och då får det vara vår hemma1
   Kram!

   Radera