söndag 25 mars 2012

Strandliv och lördagsfirande


.....gällde denna varma (33 - 34? grader i skuggan........) lördag!


Strax efter soluppgången var vi båda uppe. Och idag hade vi - för en gångs skull - dagen helt planerad. Dessutom höll planeringen, i alla fall i stort sett! 


Hemliga stranden en lördag betyder ganska mycket folk. Många thailändska familjer kommer hit med barn, svärmor, kompisar och en massa mat förstås! Och ungarna badar hela tiden


och har hur kul som helst!


Det syns på långt håll! (Och nu blev jag riktigt nöjd med min långtifrånbild - bra zoom är kul!)


Det är riktigt kul att ligga i skuggan och låta sig underhållas av allt som händer omkring! Alla möjliga människor av alla möjliga nationaliteter hade hittat hit idag, och det är en ganska roande sysselsättning att försöka gissa sig till var alla kommer ifrån, eller hur de hänger ihop relationsmässigt . Våra närmaste strandgrannar till exempel - ett äldre par och en yngre thailändsk kvinna hörde ihop på något sätt - men hur? Det lyckades vi aldrig komma fram till. Och inte sade de ett ord till varandra under de timmar vi var där.............. De såg ut att ha väldigt tråkigt...... 


Så har man ju den vanliga "underhållningen" förstås - alla speedboatpassagerarna som lämnas och hämtas på stranden! Så vi hade inte tråkigt! Vi hade en fantastisk stranddag med många bad och alldeles lagom varmt, både i vattnet och på land. Så egentligen hade vi nog kunnat stanna ännu längre - men vi hade mer att hinna med innan dagen var slut.


För kvällen var planerad sedan en hel vecka tillbaka. Bord var beställt på Home Steak i god tid - för i kväll skulle hela Malee Garden ut och roa sig - Britt-Marie, Ging, Annika, Tommy och jag. Middag först, och sedan nattliv i Patong (i alla fall för några.........)
A - god och glad och nöjd restaurangägare, hade nog gärna följt med till Patong - men hans fru tyckte inte att det var en bra idé......


Nattlivet fick vänta ganska länge, för vi blev sittande på restaurangen tills klockan närmade sig midnatt - för vi hade roligt, och vi hade mycket att prata om, och kvällen var som vanligt ljummen och sammetsmjuk! 
Men till slut bröt vi i alla fall upp, och vi två trötta "gamlingar" vandrade hemåt medan resten åkte till Patong. Jag hoppas (och tror) att de hade roligt! 
Men märkligt är det väl att tröttheten inte hindrar att man blir sittande på balkongen till 2.30........

Och nu har Sverige gått över till sommartid ser jag. Så nu skiljer det bara 5 timmar..........

2 kommentarer:

 1. Då var ni vakna nästan lika länge som oss Patong-äventyrare :)

  SvaraRadera
 2. Har nu läst en del av dina inlägg. Har inte kunnat komma ut på internet på ett tag men en kompis fixade det i dag. Jag har oxå varit ngr dgr hos Denise. Jag reser dit om 2 veckor igen. Jättehärligt att få rå om lille Charlie,han är bedårande.
  Ser att du har det riktigt bra,härligt för dig o din kärlek.
  Ha det fortsatt bra.
  kram ulla

  SvaraRadera