lördag 10 mars 2012

Vågspel och bestulna



Idag vill jag till Nai Harn! Monica var bestämd på morgonen. Hennes tid börjar krympa snabbt - det går mot hemresa....... Visst - Nai Harn får det bli då. Och Odd var tillbaka från sin Bangkoktripp och han är alltid mer än villig att både köra och hämta oss för en billig penning! 15 minutes, OK? OK!
På Nai Harn gick vågorna höga - väldigt höga! 


Jag tog en tur bort till södra änden av stranden för att se hur det såg ut där. Lagunen, som under lågsäsong brukar hänga ihop med havet, låg alldeles blank och stilla, och det var långt mellan hav och lagun nu.



Gå i strandkanten.........


Uthyraren av surfingbrädor gjorde strålande affärer! Det här paret stod länge på land och tittade ut över det upprörda havet. Väntade de på den ultimata vågen? Antagligen. När jag gick tillbaka såg jag dem långt ute i vattnet, kämpande för att ta sig upp på sina brädor efter att gång på gång ha blivit dränkta och uppkastade på (den hårda!) sanden!


Längst bort på stranden stod solstolar och parasoller i högar - undrar om de har börjar plocka undan en del nu, för det var inte alltför mycket folk på stranden idag. Det känns som om turistströmmen börjar minska....

Bilden är från när jag badade här med familjen några dagar tidigare - då var det inte lika stora vågor som idag.....

Vi skulle förstås bada! Eftersom vi båda har respekt för höga och opålitliga vågor försökte vi parera och ta oss ut till säkrare vatten innan vi blev dränkta. Det misslyckades förstås totalt! En våg, som inte såg så himla farlig ut på lite håll tog oss och kastade oss handlöst runt under vattnet! Det är hårt att landa i sanden tyckte Monica, vars ena kind fick en smäll! Men någon "blåklocka" blev det inte, tack och lov! Själv hade jag hela bikinin full med sand, för att inte tala om håret! Nåja - vi överlevde det också. Men några fler bad blev det inte........Nu satsar vi nog på Hemliga stranden i morgon istället.....Men bortsett från ilskna vågor så hade vi en skön dag på Nai Harn, med en hel del moln och en svalkande vind. Skönt att ligga och läsa i skuggan under parasollet.............


Väl hemma igen väntade en mer än välbehövlig dusch och en glad On som hängde upp nya blommor i orkidéfönstret! On kommer varje dag och städar och bäddar och ställer i frukt i kylskåpet och gör allt så att vi ska kunna leva det lyxiga drönarliv vi lever just nu! Hon är en riktig pärla!


Kvällen blev fantastiskt vacker! Balkongutsikt på Malee Garden........


Grannen Annika, Britt-Marie och vi tillbringade en stund på vår balkong innan vi alla fyra gick till A och hans Home Steak - igen! Vårt nya favoritställe.........Där är så trevligt, och så god mat, och så, så......alldeles underbart! 
Till vår fasa upptäckte vi att vi har tappat bort något - en hel dag! Monica åker hem på måndag - inte på tisdag! Hur gick detta till?  Tur att Annika redde ut begreppen åt oss, annars kanske Monica hade missat flyget med ett helt dygn! Men det hade varit trevligare om det hade varit åt andra hållet - nu kände sig Monica bestulen på en dag!
Så nu blir det hårdplanering - bara 2 dagar kvar, och mycket som ska hinnas med. Hemliga stranden och dessutom Superhemliga stranden, där ingen av oss varit tidigare. Så på söndag blir det en tur dit!

Monica har förhoppningsvis åtminstone någon bild från kvällen hos A - själv var jag alldeles för upptagen av maten för att komma ihåg att jag hade kameran med mig..........




2 kommentarer:

  1. Skönt att det gick bra i de vilda vågorna! Fånga dagen - men det gör ni ju!

    SvaraRadera
  2. Ja då tog vågorna er ännu en gång,vet hur det känns att rulla runt... visst det kan göra riktigt ont när man blir slungad runt.Kram

    SvaraRadera