fredag 9 mars 2012

För kropp och själ........


Bad igen, hade vi tänkt. Men naturens makter ville annorlunda. Dagen började vackert när solen gick upp, men mörka moln tornade upp sig ner över Nai Harn. Så småningom var hela himlen mörk, och regnet kom! Ett 27 grader varmt regn......... Jag tog en promenad i byn, för säkerhets skull utrustad med paraply som jag inte använde - det är rätt skönt att gå i regn här, för aldrig fryser man! Monica satt kvar på balkongen med en bok. "Skönt att kunna slappa och läsa utan dåligt samvete för att man inte går ut i det fina vädret......." Så kan det kännas på sommaren hemma - men här är det så mycket sol och värme så sådana här dagar med mulet och regn är rena bonusen ibland! Visserligen hade jag planer på att ligga i hängmattan med den där boken, men balkongen går bra, den också. Balkongen är mitt favoritställe på Malee Garden!


Så - vår förmiddag blev en avslappnad historia! Läsa, titta på ett missat avsnitt av "30 grader i februari" (SVT Play fungerar här!), filosofera medan störtskurarna trummar på grannarnas plåttak och fundera på om vi kanske skulle gå ut och äta lite lunch.......... Man blir lite hungrig av att ta det lugnt..... Så vi följde minsta motståndets lag och gick till Kallots där vi delade på en kycklingkebab. Och grönsaksvagnen kom, och mängder av färska grönsaker inhandlades till restaurangen medan vi satt där. 


Och sedan gick vi vidare till nästa dörr - Raya - för nu kändes det som en lämplig dag för fotmassage. Det finns hur många massageställen som helst här i byn, så det är inte lätt att välja vart man ska gå. Men Raya har vi varit på förr och vet att man vacklar ut därifrån väldigt nöjd! Så även idag!


Fotmassage är alldeles underbart! Men tro inte att bara fötterna får sitt - nej, ben, armar, nacke och axlar får sig också en genomkörare på slutet - i alla fall hos Raya! Det hela avslutas med en kopp te innan man betalar sina 250 baht och svävar på moln ut genom dörren och redan tänker på nästa gång! Fast då får det nog bli en oljemassage av hela kroppen...........


Efteråt år man så avslappnad man kan bli, i alla fall jag som tycks vara väldigt "massagekänslig" - jag blir väldigt trött, fast på ett behagligt sätt. Så jag hade svårt att koncentrera mig på boken får jag väl medge.....Monica tittade på mig. "Gå och vila en stund". Så det gjorde jag, och tillbringade en tímma någonstans i ett slummerland. Och sedan var jag väldigt pigg!


Monica var väldigt pigg hela tiden! Och hungrig! Och idag hade vi redan sett fram emot ett nytt besök hos A och Daa på Home Steak. Chicken Massaman lär vara väldigt bra hade vi hört........Monica hade höga förväntningar!


Och inte blev hon besviken! Home Steaks Massaman rekommenderas härmed! Och det gör också det här som jag åt - kyckling i grön curry! Fast då får man gilla stark mat - för det var spicey! Och jättegott!


En drink blev vi serverade mitt i alltihop - vacker, vacker och ännu godare än den såg ut till och med! Någon slags punch var det (inte svensk punsch alltså!) - frukt, någon slags sprit, krossad is - ljuvlig!


Efterrätt hade vi inte ens funderat på att beställa, mätta som vi var. Men det fick vi i alla fall - glass med krossad choklad och fruktsallad och vispgrädde. Det slank - otroligt nog - väldigt lätt ner!
Där sprack alla Monicas planer på att hålla igen - i alla fall idag...........

Tänk - en hel dag att skämma bort sig själv - och bli bortskämd! Bättre kan väl varken kropp eller själ ha det...............


2 kommentarer:

  1. Jag gör nog en kopia av er gårdag idag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan rekommendera det! Ses senare!

      Radera