torsdag 8 mars 2012

Strandljuvligheter och grannträff


Långa, lata morgnar på balkongen blir det här - särskilt för mig som ofta vaknar innan solen har hunnit gå upp. Monica har förmågan att sova längre, men hon brukar dyka upp någon timma senare (eller ett par.......!) Det är skönt att bara sitta och filosofera lite, känna dofterna och höra alla ljud när byn börjar vakna, och njuta av lite svalka innan dagens värme slår till! För varmt har det varit nu några dagar. Kvicksilvret kryper sakta men säkert över 30 grader frampå dagen, och tvingar oss att ta det lugnt. Riktigt lågsäsongsväder redan säger Britt-Marie - varmt och fuktigt, regn och åskväder blandat med strålande sol från klarblå himmel. Omväxling är det, hela tiden! Och jag gillar det! Särskilt när jag hör om snö på Rörö och läser Vinterhatarklubbens blogg..........


Idag längtade vi efter bad! Senast jag var på Nai Harn Beach - för några dagar sedan innan min familj reste vidare - gick vågorna höga och det var jobbigt att bada. Inte idag! Trots att vi inte fick plats under skuggande palmer utan fick nöja oss med skuggan från en parasoll var det skönt, tack vare ljumma fläktar. Vågorna var lugna och snälla - det gillar jag, som inte tycker om att bli dränkt när jag badar! 


Närmaste grannen på stranden roade oss en bra stund! Det är fascinerande att titta på folk ibland......Monica med sin kamera med vridbar display hade fullt upp att hitta bra vinklar - i smyg förstås! Och nej - han är inte naken. Han har leopardmönstrade stringbadbyxor........!
Tja - det kanske är höjden av lycka att bli solbränd på  - nästan! - varenda kvadratcentimeter av kroppen!


Och så kom Jana! Hon är här i två veckor - experten på att hitta billiga sista minutenresor! Den här flygstolen kostade henne 2499:- Jag vet inte om jag vill veta det egentligen.......... Så ses vi igen på en thailändsk strand - hemma träffas vi aldrig..........


Nai Harn är verkligen en fantastisk strand - den slår Kata och Karon med hästlängder tycker jag! Vackert så man nästan tappar andan, underbara bad (bäst hittills sade Monica idag - jag kan bara hålla med), och långt ifrån turistträngsel! Visst finns här rätt mycket solstolar på rad, men många är tomma. Och strandförsäljare är det tunnsått med. 


Trevliga restauranger med god mat finns här också. Vi åt lunch tillsammans med Jana och Emon, hennes thailändska väninna, innan vi skildes åt för den här gången. Vem vet - vi kanske stöter ihop igen......För de gillar också den här stranden!


Och Tom Kha Gai blev det för mig idag! Och gott var det.........
Bara ett bad till........... Sedan var det dags att ta en (dyr!) taxi hem till Malee Garden. För nya aktiviteter väntade efter välbehövlig dusch och en liten stunds vila.


Vi var inbjudna till grannarna som bor i Malee Gardens villa. Och där var det uppdukat med snacks och iskallt vitt vin i kylda glas!


Villan har en ljuvlig trädgård! Där började vi! Fast myggen var ilskna och regnet var på gång, så vi flyttade..........


....till altanen under tak på andra sidan huset. Lars och Annika är trogna och hängivna thailandsresenärer de också. Och liksom vi älskar de Malee Garden och återkommer och återkommer...........
Annika har varit i Thailand länge den här gången. Hon kom redan i mitten av januari och har rest runt en del innan hon landade här. Och inte ska hon åka hem ännu - hon ska stanna och uppleva Songkran 13 - 15 april innan hon är nöjd. Grattis säger jag som har varit här under det thailändska nyåret tidigare......Man måste gilla att bli blöt, och ingenstans går man säker! Så var rädd om kamera och mobil - de gillar inte vatten!
Lars har varit här i 3 veckor nu och åker hem i morgon, nöjd och glad! Då flyttar Annika in i lägenheten bredvid vår, så då blir vi närmaste grannar. Det blir kanske en del balkonghäng och andra trevligheter........
En trevlig eftermiddag hade vi innan vi drog oss hemåt och Annika och Lars gick för att äta sin sista middag på Homesteak! 


Lars hittade en fantastisk jättetusenfoting - jag tror faktiskt att den hade minst tusen fötter! Jag kunde i alla fall inte motstå att föreviga den!
Tack grannarna - och ha en trevlig (?) resa hem, Lars!

Och för första gången sedan jag kom hit slocknade jag innan klockan slagit 23.00.........

2 kommentarer:

  1. Tänker tillbaka på alla lugna sköna stunder vi hade det på balkongen.En god GT o lugnet. Förstår att ni trivs.
    Ha det fortsatt bra.
    Kram ulla

    SvaraRadera