lördag 6 augusti 2011

Augusti - himmel och hav


Så blev det fredag, högtrycket drog vidare och det regnade mest hela dagen. Passande, eftersom jag skulle jobba hela helgen..........Men som tur är så har jag ju en hel del dag kvar när jag vaknar efter nattjobbet. För idag var solen tillbaka igen, även om den riktiga högsommarvärmen hade ersatts av lite svalare väderlek. Fast  shortsväder var det, definitivt! Och läge för en promenad i bergen var det också. Vi var ju tvungna att reka lite - och hitta ett bra ställe att slå oss ner och titta på solnedgången - högt upp! Ja - det blir inte idag eftersom jag ska in till stan och jobba ikväll igen - men första bästa lediga dag när det är klart väder och gärna ljummen tropisk kväll.........Önska kan man väl få göra..........Och ännu är inte sommaren över!Och visst hittade vi ett bra ställe! Ja - flera stycken förresten. Så när den där speciella kvällen kommer vet vi precis vart vi ska gå! Här ser man bara himmel och hav, en och annan fågel och någon senkvällsseglare.Ljungen har börjat blomma på allvar. Björnbären börjar mogna (en liter blev det igår). Näckrosorna i dammarna är inte slut ännu. Det är sensommar.Solen speglar sig i havet sent på eftermiddagen.Åt andra hållet, in över fastlandet, ser det lite tveksamt ut, som det så ofta är. Regn på gång eller?Och idag fick jag en present av Madde, grannen. (Tack Madde!) Habanero, inlagd i olja! Vackert - och starkt! Jag vet vem som ska få prova den först av alla.............

3 kommentarer:

  1. Längtar faktiskt till den där solnedgångskvällen. Fixa något gott då så jag får testa den där oljan...den ser både god och spännande ut!

    SvaraRadera
  2. Så många fina sensommardagar som ligger framför nu!! Och en vacker höst förstås!! FIna bilder!!

    SvaraRadera
  3. Provsmakade du den? Hade den fått lite smak trots att det var ganska lite habanero i den? Annars kan du få en frukt till och hacka i! :) Bara säg till!

    SvaraRadera