torsdag 4 augusti 2011

Turistliv i paradiset


Idag bestämde vi oss, Monica och jag, för att turista lite på Rörö. En sådan här dag - den sista lediga på ett tag för min del dessutom - får inte slösas bort på vardagligheter som tvätt, städning och annat tråkigt. (Den biten klarade jag av igår!) Och vad kan vara turistigare än att sätta sig på bryggan nere i hamnen och äta räkor?
Fiskeboa hade räkor. Men - 329:- för ett kilo? Som tur var hade de frysta också - till ett betydligt humanare pris! Det får vara lite måtta på slöseriet - Thailandsresan kostar, och den har högsta prioritet. Så frysta räkor fick det bli i stället, för 149:-. Så picknickkorgen packades med räkor, bröd och öl, och sedan slog vi oss ner vid ett av borden på bryggan. 25 grader varmt, klarblå himmel, strålande sol, mängder av båtar..........Räkorna var väldigt goda - lite salta tyckte Monica, men lite extra salt skadar inte en sådan här varm dag. Så de slank ner utan några större problem. Och brödet var gott, och ölen var kall, och underhållning hade vi!Det måste vara väldigt många som fortfarande har semester, för hamnen var full! En hel skog av master! Och fler båtar kom in under de nästan 3 timmar vi blev sittande därnere. Och att se stora fritidsbåtar försöka lägga till och tränga sig in på ett minimalt utrymme, där det egentligen inte finns någon plats, det är underhållning av stora mått! Båtgrannarna försökte hjälpa till så gott det gick, men storbåten fick ge upp till slut och leta efter en annan plats. Undrar hur det gick?

Folk flanerade förbi på bryggan, med eller utan hund (mest med!), barn körde sparkcykel farligt nära kanten, fler än vi hade picknick och andra letade sig bort till någon av vikarna för att bada. Affären hade fullt upp att göra, och det hade Fiskeboa och Röröboa (caféet) också. 

Vi kom fram till två saker när vi satt där och filosoferade:

1: Vi ska inte skaffa fritidsbåt!
2: Vi ska göra om det här snart!

3 kommentarer:

 1. Ja det var en upplevelse...och riktigt spännande! Vad ska vi hitta på härnäst...kanske en sittning bakom resterna av påskbrasan med en flaska vitt och titta på solnedgången?

  SvaraRadera
 2. Härlig dag! Och som Johnny sa när vi var ute och badade på västsidan nu ikväll...."tänk att folk betalar hur mycket som helst för att åka hit på semester...och vi har allt det här bara runt hörnet! Vad bra vi har det!" Och jag kan bara instämma! Tycker även Monicas förslag låter som en bra idé! Solnedgången är otroligt vacker att titta på och man kan göra det om och om och om igen!

  SvaraRadera
 3. Men hallå, har inte min kommentar kommit med?

  Vad mysigt Ni hittar då på så mycket härligt faktiskt, det är ju det enkla som som blir bäst!

  Är det detta som är bryggsegling?

  Kram Ingela

  SvaraRadera