måndag 15 augusti 2011

Redan?


De där fem dagarna gick allt väldigt fort. Och idag var det dags för Britt-Marie och Ging att resa hem till Stockholm igen. Men visst hann vi med en hel del!
Fredagen var fiskedag för Ging. Fiskelyckan var det väl si och så med - eller närmare bestämt fick han bara bottennapp och förlorade ett drag. Men det är sånt som händer......... Under tiden han kämpade med de obefintliga makrillarna tog vi andra en fika på Röröboa innan Yvonne och JT åkte hem. Strålande solsken och varmt - sommaren dröjde sig kvar idag!En tur längs vägarna blev det. Och ner till Gula Skären. Och på väg dit hälsade vi på "sommarhästarna".Undrar om Ging verkligen funderade på att bada?I så fall ändrade han sig, för det blev lite bergsklättring i stället, innan vi gick hemåt för att ta det lugnt en stund innan dagens middag på Fiskeboa. Där blev det fiskgratäng och stekt rödspätta (som Britt-Marie inte beställde, vilket hon ångrade bittert när hon smakade på Gings..........Tja - bara att komma tillbaka till Rörö snarast och äta rödspätta då!)Det blev åter en sen kväll med en fantastisk fullmåne, som jag som vanligt aldrig lyckas fånga riktigt med min kamera. Men färgerna omkring stämmer i alla fall! Lila!? Tidigt på lördag morgon flyttade "sommarhästarna" hem. Britt-Marie och Ging åkte in till Göteborg för att leka turister och fyndshoppa. De kom tillbaka på kvällen, nöjda med dagen i storstaden.Söndagen hade jag tänkt släpa med dem runt "Gröna kryss", men Ging hittade så mycket roligt och spännande på vägen, så jag insåg att vi fick ta en något kortare tur. Ging leker apa i tallskogen...........Men ner till stenstranden kom vi, och där blev vi kvar ett tag. Regnet hängde i luften, och en och annan droppe föll. Men så kom solen tillbaka, och tröjor och jackor åkte av, och Britt-Marie fick visa upp sin snygga, nyinköpta t-shirt!Och uppåt gick vi i alla fall - utsikt måste jag ju få visa! Det var helt vindstilla, segelbåtarna kom knappt framåt, och ljungen bredde ut sig över bergen. Nog var det vackert! (Fast lugnet före stormen skulle det visa sig..........)

För på seneftermiddagen, när vi åt en underbar Tom Kha Gai, tillagad av Ging förstås, så kom regnet. Och det med besked! Det hällde ner och det fortsatte under hela kvällen och natten. Inte för att vi brydde oss så mycket - vi hade det bra inne. Men mina planer att gå upp på berget och se solnedgången i väster sprack förstås............Och sedan blev det måndag morgon, och semestern var slut. Och fort gick den! Men om bara ett halvår ses vi - då på en helt annan ö..............

3 kommentarer:

  1. Roligt med vänner - worldwide!!! :)

    SvaraRadera
  2. Tiden gick alldeles för fort. Tack och kram från Röröturisterna! Nästa gång ses vi på en ö där man inte behöver ytterkläder :)

    SvaraRadera
  3. Fint reportage om våra långväga gäster...tiden går fort så snart får vi träffa dem igen...

    SvaraRadera