måndag 1 augusti 2011

Håll i grejorna!


Man kan inte sitta under bryggan bland stenarna och fiska krabbor med solglasögon. Så Zebbe placerade sina på en bräda i närheten. "Håll i era prylar killar så de inte trillar i havet" fick pojkarna höra från oss vuxna. De klarade av att hålla i sina saker.De satt lugnt och fiskade upp den ena krabban efter den andra utan att dränka vare sig sig själva, eller solglasögon, eller kepsar, eller annat löst.Den här deprimerade mannen däremot lyckades dränka sin iPhone i havet. Stackars Fredrik! Den ramlade ur fickan som han glömt att stänga till ordentligt! Han lyckades fiska upp den ganska snabbt, men.........Det är väl tveksamt om iPhoner gillar saltvatten.........Efter flera timmars krabbfiske lyckades killarna slita sig för att följa med till badplatsen en stund. Vädret var lika strålande idag, söndag, som igår - vilken fantastisk tur de har! Vattnet är så varmt att man kan bada länge, länge - det tycker i alla fall Leo.Fast lite kallt innan man kommer i.......Men sedan är han mer säl än pojke. Simma kan han - en egen variant, något mitt emellan vanlig simning och hundsim. Men vad spelar det för roll - han tar sig fram! Idag upptäckte han att han kan flyta också, liggande alldeles stilla på rygg, i minst 10 sekunder! Annars är det mycket dykning och undervattenssimning som gäller! Han är totalt outtröttlig! Men det var hög tid för lunch, så till slut fick han gå upp i alla fall. 
Fiskeboa var full med folk, så vi hade tur som fick ett bord! Idag är det söndag - då är det fish and chips som gäller. Och det hade ingen något emot. Leo tyckte att det var nästan lika gott som fiskpinnar och pulvermos..........

Så var det krabbfiske igen, och mera bad - i flera timmar! Själv tog jag paus på uteplatsen och vilade öronen. Och det blev kväll. och det blev middag - lamm med potatisgratäng och färska primörer fixade den matbegåvade sonen. Jag gjorde ingenting - utom att njuta av maten!Och ytterligare en ljummen kväll då man bara inte kan vara inne! Så chips, ostbågar och bus på utsidan roade vi oss med, trots att alla egentligen var rätt slut av bad, sol och värme. Men man kan ju inte lägga sig tidigt en sådan här kväll!Och oj vad mycket bilder vi har tagit!Utekvällen avslutades med vattenkrig - med vattenslangen! Ska det va så ska det va! Här är det inga fjuttiga vattenpistoler som gäller, utan det grova artilleriet!
Vi blev ganska blöta - en del mer än andra.........Så kvällen avslutades där och då. I morgon ska alla åka till Liseberg - utom jag som ska jobba! Så lite sömn innan dess skadar nog inte.Och iPhonen då? Apropå blöt.........Ja, den ligger nu i ett soligt fönster i en påse med riskorn. Tänk vad många bra råd man kan hitta när man googlar...............Fast jag är lite tveksam till om detta kommer att fungera måste jag säga. Ingen som har en iPhone över?

4 kommentarer:

 1. vad roligt att se o läsa om era upplevelser.mkt kan hända på en dag.väntar på fortsättningen om hur det går med iPhonen. hälsa alla så gott från mig.Kram ulla

  SvaraRadera
 2. Stackars Fredrik!!! Men det kan ju gå!! Jag lyckades ju rädda datorn efter att jag fyllt den med vin häromkvällen...!

  /syster gittan

  SvaraRadera
 3. Jag håller tummarna för att det ska funka...med risgrynen alltså!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig stämning...

  trist med persedlar som får fötter, bäst att försöka glömma och gå vidare...

  Vilket öde med mobilen... håller tummarna för att operationen lyckas!

  SvaraRadera