söndag 31 juli 2011

Lycka är...........


........att få hit familjen från Dalarna! Sent på eftermiddagen kom de, Leo, Annelie, kusinen Sebbe och Fredrik. Wilma fick stanna i Dalarna den här gången - man får inte ha med hundar varken på Liseberg eller High Chaparall - veckans semestermål förutom Rörö då förstås!
Och middagen var klar när de kom, och uppskattades! Har man en son som är kock och lagar gourmetmiddagar på restauranger så är det lugnast att hålla sig till gamla beprövade favoriter från hans barndom - det går alltid hem!Och såklart hade de med sig en massa hemodlade godsaker! Potatis..........Fler primörer: Morötter, både vanliga och gula, rödlök, gul lök, vitlök, chilioch fyra olika sorters basilika. Gissa om det blir grönsaksfrossa här några dagar...........Dessutom fick jag världens bästa födelsedagspresent - en bubbelvattenmaskin! Är det närmare 25 grader varmt och man har åkt 50 mil i en bil utan AC så är det läge att bada! Första viken - det var så långt vi kom innan Leo slängde sig i böljan!Men det finns fler vikar - så vi går vidare......Kusinerna på väg ner mot nästa vik, blöta, uppspelta och lyckliga!Men livet är inte bara lek och bad - det är jobb också. Musslor måste plockas till morgondagens krabbfiske! Stora och små killar letar musslor - och hittar massor! Morgondagen är räddad!Och Leo hittar en massa skatter! "Titta mamma - ett kräftskal. Och det är rött!" Det var ett krabbskal - från en kokt tångkrabba. Och det fick följa med Leo hem och ligga bredvid sängen. Tanken är nog att det ska åka med till Dalarna tror jag.............Mission completed - musslorna ligger i en ICA-kasse och väntar på att bli krabbföda i morgon. Så ett sista dopp i solnedgången är alla värda! Även mamma och pappa..........själv stannade jag på land - inte för att jag är en badkruka, men någon måste ju ta bilderna! Eller, OK, lite badkruka är jag kanske.............Trött, trött, men rätt lycklig är den blivande 7-åringen! Men sova? Nä - inte än! Först ska vi fika på uteplatsen fastän klockan är över 22 och myggen är som galna! (Myggmedel och myggspiraler måste inköpas!) För det är ju faktiskt ytterligare en tropisk natt.................

7 kommentarer:

 1. Underbara bilder du tagit på din familj kram Marita

  SvaraRadera
 2. När det ser ut såhär behöver man knappast boka en "dyr sista minuten" - njut och ha en trevlig fortsättning! Kram

  SvaraRadera
 3. Meeeen, vi har ju "myggmarschaller" i vår dynbox på uteplatsen som ni kunde lånat, och även myggspiraler här inne! Säg till nästa gång om du nu inte kommer ihåg att skaffa! :)

  SvaraRadera
 4. Så roligt att Fredrik med familj fick njuta av en så härlig dag som vi haft idag. Hoppas det blir fler av den varan! Jättefina bilder...fast.. hmm...blev lite fundersam...blåa potatis (?)

  SvaraRadera
 5. Marita: Tack! Kram

  Susanna; Nej, någon sista minuten blir det inte tal om! Inget slår Rörö på sommaren! Kram

  Madde: Myggmarschaller? Låter bra, om det funkar! Myggspiraler hittade jag i affären.....

  Monica: Blå Kongo heter de! Vi får testa........

  SvaraRadera
 6. Åh så härligt för dig att ha din familj runt dig!!! Bilderna är så vackra, kärleksfulla, stillsamma, distinkta...

  Blå kongo går vi också så att säga och fikar på. Eva-Katrine kan inte komma på att hon har smakat dem förut men tycker att det låter spännande. Och visst är det ovanliga spännande att prova!

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 7. Ingela: Tack - det är underbara dagar nu! Och Blå Kongo - så vackra rätter det kan bli av dem.....

  SvaraRadera