fredag 29 juli 2011

Tropiska nätter


.............sägs det ju vara när temperaturen överstiger 20 grader på natten. Nu kan jag väl inte svära på att den har gjort det de två senaste nätterna, för så sent har jag inte orkat vara vaken............Men igår kväll, i Ed i Dalsland,, satt vi ute och åt vid 22-tiden, och nog var det gott och väl över 20 grader! Samtidigt drog åskan in över oss,  men kom av sig och försvann åt ett annat håll.



Några regnstänk kom det, och en svag regnbåge dröjde kvar en stund innan det blev helt mörkt och natt och dags att sova.



Dagen blev minst lika vacker idag. Jag åkte från Dalsland mitt på dagen i stekande sol - mycket dålig planering när man har en bil med ickefungerande AC! 4 timmar senare var jag hemma, med svettsvidande ögon och  blöt som en outvriden disktrasa. Sällan har en dusch varit så underbar! Men  - ingen rast och ingen ro! Promenad, tyckte Monica, som ville röra på sig, och hundar som också tyckte att det skulle vara trevligt att gå ut lite............ Så en sen promenad blev det!



Och nog var det värt det! Västsidan när solen är på väg ner........




Och när vi kom hem satt hela det slappa gänget i utemöblerna och njöt av en fantastisk kväll! Ljummet, skymning, lite rosévin (vilken otrolig box - sådana hittar man inte på Systembolaget i Sverige! Man får åka Ålandsbåt!)



Nyklippta "raggmunkar" (som numera liknar skållade råttor) njöt! Utomhus får man ligga i soffan utan att någon skriker åt en att gå ner.............

Och nu är klockan över 23.30, och det är fortfarande +20 grader..............

8 kommentarer:

  1. Jag säger bara...VILKEN KVÄLL! Åh va bra vi har det!

    SvaraRadera
  2. Jag kommer alltså känna mig som hemma på Rörö. Fast slipper jag rosévin är jag glad... :))

    SvaraRadera
  3. Monica - otroligt bra!

    Britt-Marie - ska göra vad jag kan så att du känner dig hemma, åtminstone vad vädret beträffar. Tropiska nätter brukar dyka upp då och då i augusti...Och du slipper rosévin, jag lovar. Det blir rött......

    SvaraRadera
  4. Och då kan du bjuda på Vernissage som finns i rött, vitt och rosé.... på Systembolaget.:))

    SvaraRadera
  5. Marie - det trodde jag inte! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  6. Hej på dej!

    Nog är det hett på nätterna! När man vaknar är man helt klibbig. E-K for upp imorse och ropade på pappa att det måste vara något fel för det var alldeles för hett på hennes rum...

    Ni har så mycket trevligt på Rörö och mycket bättre väder verkar det som.

    Kan du inte sola för mig också?

    Kram Ingela

    SvaraRadera
  7. Ingela - jag solar inte direkt. Jag gillar skuggan. Man blir brun där med, om man nu gärna vill det. Men visst kan jag sola lite för dig - för vädret är alldeles, alldeles underbart!

    SvaraRadera