lördag 26 februari 2011

Morgon - middag - kväll!


Ännu en lång, skön morgon i ensamhet medan sänggrannen sussar sött! Friden är total! Jag passade på att gå ut och plåta växt- och djurlivet i vår trädgård - det här är en riktig skönhet! Som vanligt vet jag inte vad den heter, men fantastiskt vacker är den i alla fall. Tänk att kunna få odla alla spännande och vackra blommor och växter som finns här - det skulle jag gilla, jag som nog har en liten trädgårdsmästare i mig......Dessutom verkar allt som växer här vara rätt tacksamma för väldigt lite skötsel. Lite vatten ibland, och några vänliga ord då och då............



Fiskarna i trädgårdsdammen verkar däremot aldrig bli nöjda, ständigt hungriga som de tycks vara. De gula simmar ganska sävligt runt, runt och fram och tillbaka, men det svarta lilla monstret - han är ju inte klok! När jag skulle ta kort på fiskarna hoppade han rätt upp, skvätte ner både mig och kameran och höll på att landa utanför dammen! Han lever farligt vill jag lova! 



Vackert eller..........?



Ging hämtade upp oss strax innan 11 och körde oss till Nai Harn Beach - fantastiskt vacker strand! Vi har några stränder att besöka de närmaste dagarna...........Nai Harn är stor, och det var mycket folk, fast inte så mycket som i Kata. Här var det i alla fall luft mellan solstolarna så man tog sig fram! 



Varmt var det idag också, och såhär mitt på dagen står solen rakt upp! Se bara på den lille killens skugga - eller snarare brist på skugga..........
Ja, det där med skugga - det är vi båda beroende av. Att ligga som en plattfisk mitt i solen och kippa efter andan är inte vår förtjusning. Och på Nai Harn är det väldigt svårt att hitta någon skugga, så det bli mycket bad för att i alla fall få lite svalka. 
Många damer iförda 1/2 bikini såg vi här - det är förbjudet i lag i Thailand, men det tycks inte bekymra dem. Turistpolisen kanske skulle göra en raid på stränderna och bötfälla alla toplessdamer - det skulle bli ett bra tillskott till statskassan! Det känns ganska respektlöst i alla fall tycker jag............



Hemma igen på eftermiddagen tillbringade vi en stund på vår uteplats - med den välsignade fläkten! Riktigt skönt var det där! 



Ann hade städat vår lägenhet och satt in färsk, skivad ananas i kylen - vilket lyxliv vi lever! Och trädgården fick sitt - vatten ur slangen!



På balkongen hade Ann hängt upp nya orkidéer i orkidéfönstret - en fröjd för ögat! Orkidéfönstret (som inte är något fönster!) är bara en av de många fina detaljerna på Malee Garden!
När solen började gå ner bjöd vi in grannen Yvonne på ett glas vin på vår balkong. Där satt vi och pratade och hade det skönt tills det var helt mörkt. Och det var dags att fatta dagens stora beslut: Var ska vi äta ikväll? Yvonne föreslog grillbuffé på Mamas and Papas -



- så fick det bli! Mätta och nöjda blev vi - det syns väl?

I morgon är det Hemliga Stranden-dags! Där har jag aldrig varit, så jag har höga förväntningar efter allt jag har hört! Undrar just om den slår Ao Sane, som är min favoritstrand så långt? Rapport följer.............

8 kommentarer:

 1. Blomman på första bilden heter på thailändska Leelawadee. På engelska heter den Plumeria. Det finns ett internationellt Plumeria-sällskap som man hittar på www.plumeria.org om man vill läsa mer.

  På stranden idag, tänk på att inte lägga er allra längst fram mot vattnet, om ni inte gillar att få en massa koreaner och kineser trampandes runt er. De transporteras till och från utfärdsbåtar via den hemliga stranden. Vi föredrar att ligga lite längre bak, under trädens skugga och betrakta den sällsamma synen av asiater som paraderar förbi. Många av dem liknar vandrande mumier, så insvepta är de i handukar etc. för att de inte ska få någon liten otäck solstråle på kroppen!

  SvaraRadera
 2. Du har lyckats fånga Ann på bild, det har inte många gjort. Hon är en av de få thai jag känner som inte vill vara med bild jämt :D Ha så trevligt på stranden!

  SvaraRadera
 3. Saknar lägenheten, saknar allt........... Njut och ha det skönt. Det hade Anders och jag under fyra veckor före er! Men den lilla mörka fisken är så busig så han kommer snart att dö. Han hoppade ur för mig och var ända ute i japanska trädgården innan vi fick tillbaka den.
  Ha så trevligt både på "hemliga stranden", Nai Harn och Ao Sane!

  SvaraRadera
 4. Förresten, här är berättelsen om blomman som fick byta namn inna den blev populär: http://gingmalee.blogspot.com/2009/10/fran-sorg-till-gladje-i-vaxtriket.html

  SvaraRadera
 5. Saknar stället .........och speciellt just nu !

  //JT

  SvaraRadera
 6. Christer: Vi har nu förälskat oss i Hemliga stranden! Följde ditt råd - bak i skuggan! Klokt råd, som passade oss perfekt!
  Britt-Marie: Jag får nog erkänna att jag smygtog den där bilden på Ann - tror inte att hon märkte något - hon var för upptagen! Men det skulle vara roligt att få ta en "riktig" bild på henne!
  Jag måste läsa om blomman!
  Brita: Förstår att ni saknar allt! Men det är bara att börja planera nästa resa! Hoppas svarta fisken överlever oss......Vi njuter hela tiden!!!

  SvaraRadera
 7. Så vacker blomma!! Å så härliga stränderna ser ut och jag hade gärna bytt ut isklädda Rörö mot solen rätt ovanifrån några dagar!! :) Ha det gott!

  SvaraRadera