söndag 27 februari 2011

Hemliga stranden!


Äntligen skulle vi få se den omtalade Hemliga stranden! Ging hämtade oss på förmiddagen och tog oss dit. Kärlek vid första ögonkastet kan man väl kalla det!En liten mysig strand med en massa stora träd längst bak som gav en välsignad skugga. Det passade oss perfekt! Det fläktade dessutom ganska bra, så man kunde till och med vara i solen utan att få värmeslag. Men försiktig får man vara - det är lätt att bränna sig trots att vi nu är ganska bruna efter 16 dagar i paradiset!
En vackrare utsikt än den här får man leta efter.........Fantastiskt lugnt och stilla!Utsikt rakt upp! Jag insåg att jag levde lite farligt - kokosnötter är rätt hårda, särskilt om de faller från så här hög höjd.
Ett par små stånd fanns på stranden där man kunde köpa dricka och lite mat om man blev hungrig (och det blev vi så småningom - stekt ris med kyckling..........) eller varför inte slå till på en tunn färgglad sarong (fast det gjorde vi inte - den här gången i alla fall)?Vid strandens ena ända - vackra stenformationer.....Vågor - härligt att bada i! Och vattentemperaturen är som den brukar vara, dvs ljummen. Bottnen var stenig här och där, men det var högvatten, så det blev snabbt djupt. No problem alltså!Underhållning saknades inte heller! Hela dagen skeppades turistande koreaner fram och tillbaka i supersnabba speedboats och vandrade över stranden i karavaner iförda flytvästar och badlakan. De forslades sedan vidare med songthaew till okänt mål och blev borta en stund innan de kom vandrande tillbaka över stranden igen. De såg ganska trötta ut, både när de kom och när de åkte. Jag tror att de måste försöka hinna med så mycket som möjligt på en dag - men oj vad det såg jobbigt ut!Och är man liten och har små korta ben så är det inte så lätt att hänga med i de vuxnas tempo!
Här tillbringade vi fyra härliga timmar! De medhavda böckerna blev inte ens uppackade - vem kan koncentrera sig på att läsa här? Ging  hämtade oss på eftermiddagen och körde oss tillbaka hem igen, med kamerorna fulla av bilder! Jag har väldigt svårt att rensa ut de som inte blev så bra, för de blev ju lite bra i alla fall.......

Dagen gick snabbt mot kväll och avslutades på Stenbordet, med Tempura, Tamarindräkor och Heineken med is, i sällskap med Britt-Marie. I morgon tänkte vi åka till Ao Sane, men bestämde oss istället för att stanna på hemmaplan en dag och bara njuta. Och Monica tycker att hon behöver lite massage och skönhetsbehandling. Så nu ska hon bli vackrare än hon redan är!

Dagarna går så fort! Knappt har dagen börjat förrän den går mot sitt slut. Kan ingen trycka på pausknappen?

4 kommentarer:

 1. Ja, visst är "vår" hemliga strand härlig! Tyvärr så har jag åkt på en osedvanligt elak nackspärr så jag har svårt att vare sig ligga, sitta eller stå, trots starka dundertabletter. Måste därför avstå från att ligga på stranden i ett par dagar, men vi lär väl ses någon dag framöver i alla fall.

  Ha en fortsatt trevlig vistelse, både du och Monica!

  SvaraRadera
 2. Verkar ju inte så jättehemlig med tanke på det koreanska lämmeltåget.Tur att det ändå finns något som inte ALLA åker till.
  Själv har jag en uppsjö Restauranger i stan som jag aldrig kommer att skriva om men om ni kommer någongång kanske ni kan följa med så går det bra. Sola lugnt! Kram S

  SvaraRadera
 3. Å vilken vacker plats!! Där vill man ju stanna!

  SvaraRadera
 4. Tydligen fanns det fler paradis an vi badade pa. Ser jatteharligt ut.
  Kram ulla

  SvaraRadera