tisdag 22 februari 2011

Regn och andra ljuvligheter...........


Idag är det tolfte dagen i Thailand. De första 11 har vi haft strålande sol från en så gott som molnfri himmel, och väldigt varmt - de senaste dagarna upp emot 35 grader. Idag vaknade vi till en mulen dag, men varm ändå förstås. Det höll i sig hela förmiddagen, och det låg spänning i luften - på flera sätt skulle det visa sig. "Ska det bli regn"?  hörde vi oroligt runt omkring oss på stranden........So what? Det skulle väl bara vara skönt i så fall tyckte vi. Monica hade det väldigt skönt, inklämd under palmerna med sin bok som hon var! Och vackert är det - i alla väder! Högvattnet var högre än någonsin, och strömmarna inåt så starka att en kille som försökte simma inne i  "floden"  inte kom någonvart. Det såg rätt kul ut! Han kämpade mot strömmen både länge och väl innan han gav upp och gick upp på land igen.Fotmassage idag verkade vara en bra idé. Det finns inte mycket som är så skönt som en timmas fotmassage - där kan man snacka om avslappning! Det blir inte sämre av att lite nack- axel- huvud- och ansiktsmassage ingår! Efter en timma reste jag mig, lite yr och totalt avslappnad, och fick en kopp lemongrasste i handen. Skön avslutning! Med glädje betalar man 300 baht och ler med hela ansiktet!

Vid 15-tiden åt vi en sen lunch. Det mullrade på långt avstånd, och åskan närmade sig sakta men säkert. Blixtar lyste upp himlen, och sedan var åskan och regnet över oss! Men det var ett sakta och stilla regn - inget skyfall. Däremot regnade det i över två timmar. Vi satt på vår altan och njöt av regnet som trummade på taket och skvätte in över våra nymasserade fötter! När det var över kändes luften nytvättad och frisk, och temperaturen hade sjunkit flera grader. Det blev en "sval" och skön kväll!Saladan lockade ikväll, med mat på en av seafoodrestaurangerna, så vi tog en moppetaxi in. Vi trodde att vi skulle få trängas därinne i stan med samtliga turister på Lanta, men konstigt nog var där väldigt lugnt och stilla.Fast på Lanta Seafood var det mycket folk! Vi lyckades i alla fall få ett bra bord.Och oj, vad det här var gott! Det ser lite skumt ut på bild, men räkor i tamarindsås var en riktigt spännande smakupplevelse! Det är kul att chansa och beställa in sådant man aldrig har ätit förr - det är lätt att man håller sig till gamla favoriter, men då går man miste om nya smakupplevelser. Så det blir mer av den varan! 
Och kvällen var sval/ljum/skön, och myggen höll sig borta..............................

2 kommentarer:

  1. Trevligt reportage från vår grannö! Räkor i tamarindsås är en av mina favoriter. Det är en bra idé att chansa lite och prova på det man inte testat tidigare. Oftast så blir det en trevlig och god överraskning även om inte alla rätter blir ens favorit i framtiden.

    Ser att ni åkte mopedtaxi. Du har inte funderat på att hyra moppe när du kommer hit till Sai Yuan? Det ger så otroligt mycket att kunna ta sig runt och se delar av ön som man förmodligen inte skulle se annars. Kör man lugnt och förståndigt så är det nog inte farligare än att korsa Sveavägen i Stockholm vid lunchtid :-)

    SvaraRadera
  2. Tamarind är gott, köp med dig lite hem vettja! Ha en bra resa till Malee Garden! Kram S

    SvaraRadera