måndag 14 februari 2011

Ny resa - nya äventyr...........


Efter de första tre dygnen i Kata, intensiva, roliga, varma, ljuvliga sådana, var det så dags att tacka för oss, packa väskorna (som faktiskt aldrig packades upp riktigt ska jag väl tillägga) och ladda för nästa stopp - Lanta! Så det blev till att stiga upp i ottan (två mobilalarm för säkerhets skull!) dra på sig reskläderna - som var lite lättare den här gången - och de nya sandalerna (Monica shoppade kvällen innan!) och vänta på att bli upphämtade och forslade till Rassada Harbour f.v.b. till Lanta. Jag slutar aldrig bli förvånad över hur smidigt det är att resa i Thailand! Själv har man ingen koll - (var är vår biljett, vilken båt ska vi ta, hur kan de veta vem som ska vart i detta kaos och människomyller?) men i slutändan hamnar man alltid där man ska! Fascinerande är ordet!Så lämnade vi då Phuket bakom oss i en väldig fart!Monica lyckades - med vassa armbågar - fixa en perfekt sittplats. Här fanns vad vi behövde - fönster, fläkt och flytväst! Det går inte att ta sig direkt till Lanta - man får gå i land på Phi-Phi Island och byta båt där. Men det är väl ingen större uppoffring om jag säger så - kul att se lite av Phi-Phi igen - det var 11 år sedan senast. Och oj vad det var förändrat! Så mycket nybyggen, och så mycket människor! Jag var ganska nöjd med att vi inte skulle stanna där, och hoppades samtidigt att inte Lanta skulle vara alltför förändrat sedan sist............Men ännu så länge är jag lugn - allt har varit sig likt hittills! Samma "hotellraggare" på båten och på kajen, samma totala kaos och människomyller när man kommer i land..............
En buss från Lanta Gooddays stod och väntade på oss, och 10 minuter senare checkade vi in i vårt hem för de närmaste 10 dagarna. Båtresor tar på krafterna, som synes...........Monica kollapsade i en stol på vår altan! 
Och så här har vi det nu! En liten, enkel bungalow med en mysig uteplats där det är skugga nästan hela dagen. Kylskåp, safetybox och rinnande vatten - ljummet. En AC som beter sig precis som den vill - alltså inte som vi vill! Ibland blåser den kalla nordanvindar......Man får gå ut på utsidan och värma sig lite då och då.....Så vi har allt vi behöver!Och väldigt nära havet är vi! Och väldigt varmt är det i havet här - varmare än på Kata? Inbillning kanske, men det kändes så!
Vid 18.30-tiden drog jag med mig Monica till stranden där vi parkerade oss i varsin solstol med varsin Singha för att avnjuta dagens skådespel - solnedgången! Det måste vara något av det vackraste...........Kamerorna fick jobba övertid - hur ska vi kunna rensa bland dessa bilderna? Bara en till.......och en till....................och en till............Så bra vi har det - undrar hur många gånger om dagen vi säger det till varandra? Och när man får vädernyheter hemifrån känns det ännu bättre! 24 minusgrader i Dalsland??? Vi valde nog rätt tid för vår resa....Må bra är ordet - till och med fötterna njuter...........Killen i baren kom med en liten fotogenlykta så vi skulle hitta våra Singha i det alltmer tilltagande mörkret. Runt omkring oss, satt, stod och låg de flesta som bor här (en hel del svenskar f.ö.) och det var en nästan overkligt andäktig tystnad under den halvtimma det tog fram till solen var helt nere och det blev beckmörkt!En del valde att promenera eller springa längs stranden.....Och sedan var det natt!
I alla fall nästan......... Vi hade tänkt lägga oss tidigt, men det sprack - efter en god Massaman på hotellets restaurang piggnade vi till lite och hade tänkt blogga och skicka mail och så...... Det gick sådär....... Sanningen att säga gick det inte alls bra.....så vi svor ve och förbannelse! Över datorer, uppkopplingar och det moderna IT-samhället ända till vi bestämde oss för att stänga av och sova istället - fast då hade klockan hunnit bli rätt mycket....Så två dödströtta resenärer fnissade sig till sömns.........

"Hade jag haft råd hade jag flyttat till Thailand under vinterhalvåret för för få tjälen ur kroppen"


5 kommentarer:

 1. Ojoj vad fint det är!!!! :)

  SvaraRadera
 2. En trevlig berättelse, i ord och bild! Jättefina foton!

  SvaraRadera
 3. Oj så bra ni har det :) :)

  SvaraRadera
 4. Härligt för oss här hemma att ni har sånt tålamod med datorn så vi får vara med lite på er resa.
  Kram till er båda

  SvaraRadera