måndag 21 februari 2011

Söndagsångest finns inte här.......


..........här är söndagen bara en ny ljuvlig dag i den långa raden av ljuvliga dagar! Och hela tiden nya små ljuvligheter att glädja sig åt, som den här (okända för oss) blomman som jag hittade på väg till vår bungalow. Resten av plantan såg kal och nästan död ut, men längst upp blommade denna skönhet!



Vid vår strand rinner oftast en liten rännil av havet in och bildar en liten bäckfåra. De senaste dagarna har det kommit in mer och mer vatten, och på förmiddagen idag var det ingen bäck - det var en snabbt strömmande flod, och man fick vada upp till bröstet för att ta sig över och fram till "riktiga" havet. Eller snarare simma - det var enklare! Naturen är verkligen fascinerande ibland! Nu får vi försöka lära oss mer om ebb och flod och månens dragningskraft och allt sånt för att försöka fatta vad det är som händer! Spännande är det i alla fall!



Monica tyckte att eftersom vi faktiskt har en pool här, så borde vi ju pröva den. Så det gjorde vi idag.



'Fast det var väl inte riktigt vår grej. Vattnet måste ha varit minst 37 grader - det kändes som att sänka ner sig i ett badkar. Och det kan man ju göra hemma. Så vi håller oss till havet i fortsättningen - där är det nog knappt 30 grader, så, lite svalka får man.............Men nu har ni i alla fall sett att vi har en pool.........




Ikväll tog vi en liten promenad i det lilla center som ligger vid stora vägen utanför Good Days. På 4 år har det hunnit växa upp en massa små center som detta, med mängder av restauranger, barer, mimimarts och 7/11-ställen. Ikväll gick vi till en liten restaurang som hette Soi 14, som vi blivit rekommenderade av våra "vänner för livet" - tyskarna ( som för övrigt åkte hem igår, så nu får vi ha vår ost ifred!) Och oj vad jag gillade detta stället!



Det var ett enda stort hopkok av udda prylar, allt från möbler (udda pinnstolar, soffor, fåtöljer och bord)



.........till allehanda dekorationer, lampor (släng dig i väggen IKEA!) fotogenlyktor, böcker..........ja, allt!


Ett detaljexempel: Trädet fastbundet i en stol - för att stötta trädet eller för att stötta stolen??? Ja, säg det....Undra på att vi satt där länge - vi hittade nya märkligheter hela tiden! Att maten var fantastisk, och personalen likaså, gjorde inte saken sämre! Och SÅ billigt! Dessutom - om man ville så kunde man följa med ut i köket och vara med och laga sin egen mat. Underbart affärskoncept!



Till sist: Livet är underbart!


3 kommentarer:

  1. Fin pool men havet verkar skönare. Kul att få gå med och laga sin mat.. men det gjorde ni väl ändå inte?? Semestergrejen är väl att slippa laga mat? :D

    SvaraRadera
  2. vad härligt med värme.I morgon får jag lite värme då jag reser t london,där är det upp till 10 plus grader. meningen var att Vilgot skulle med men han har fått feber o kräks. Jätte tråkigt.
    många kramar ulla

    SvaraRadera
  3. Guud, vad härligt det där såg ut! inte alls avis ;)

    SvaraRadera