lördag 8 september 2012

Så var det klart!


Lördag, och sista rycket! Idag är tippen öppen, och de sista grejorna från min gamla (eller nygamla?) lägenhet ska bort!


Med en snygg sving åker den sista delen av den gamla bokhyllan i bingen! Så där ja - nu har jag flyttat färdigt! I alla fall för väldigt, väldigt lång tid framåt. För nu är jag så innerligt trött på att flytta - varken kropp eller själ orkar längre! Tur att allt finns i Drömstugan - dit behöver vi inte flytta någonting om vi inte vill!


Efter den pärsen behövde vi en stärkande promenad. Fastän blåsigt så var det både vackert och ganska varmt. Här blommar rosenbuskarna fortfarande, fast nyponen börjar mogna samtidigt. Det blir kanske nyponplockning snart............


Allt jobbigt i skallen blåser bort!


Hem tog vi strandvägen. I Första viken, där båtfolket badade alldeles nyss, ligger tången i stora högar. Hur kan det blåsa in så mycket tång här? Och kan man inte använda den på något sätt? Den lär vara bra som gödsel............Kanske en affärsidé!


Högt vatten var det, men parerade man vågorna klarade man sig torrskodd över det smalaste stället.


Vår nya uteplats! Tack, f.d. grannarna som flyttade och lämnade sin fina uteplats till oss!



Och till sist, innan jag somnar i soffan - vår utsikt som jag aldrig tröttnar på!
Morgon eller kväll, sommar eller vinter - den är alltid outstanding...............


8 kommentarer:

  1. Underbart! Och du har rätt om tången,tror jag.Ivarje fall använder invånarna på Aran-öarna på Irland tången som gödning i sin minitäppor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag visste det! Tång måste ju kunna användas!

      Radera
  2. Jag har nästan blivit prylallergiker efter alla flyttningar, tänker mig noga för innan ngt nytt kommer in i huset!! Fin utsikt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Utsikten är ljuvlig! Jag är också prylallergisk! Du skulle bara veta hur mycket jag har gort mig av med.............

      Radera
  3. Min far odlade sina potaisar i tng kom han bar hem från Kalmarsund....stora, rena och otroligt goda. Inbillning eller om det berodde på tången, who knows!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att jag ska göra som din far - testa kan man väl alltid............ Och nästa år blir det potatisland!

      Radera