måndag 10 september 2012

Grillspett, rosor och värme


För en gångs skull var vi hemma samtidigt, Monica och Per-Erik, Tommy och jag. Så efter en sen frukost tog vi en sväng till Liavägen för att ta en fika och prata bort en stund. Den stunden blev till flera timmar, för vi blev bjudna på middag - grillspett! Vi var inte ett dugg nödbedda...........


Monicas penséer var på fallrepet efter en hel sommars ihärdigt blommande! Inte brukar de väl blomma så länge? Men det förstås - de kanske gillar minimalt med sol och maximalt med regn.........
Rosorna är fortfarande fantastiska, och det kommer de förhoppningsvis att vara länge till!
Ja, så satt vi där och smidde planer. För så fort vi har fått tillträde till Drömstugan så kommer husbilsmaffian och hälsar på, inspekterar och går på kantarelljakt! Och det är snart, för om en dryg vecka är det dags! Så nu gällde det att planera var alla husbilarna ska stå någonstans, för på tomten får de inte plats bland alla fantastiska rabatter och stenpartier. Men vi vet ett väldigt fint ställe alldeles i närheten - där kan alla husbilar stå!



Man blir hungrig av att planera. Grillspetten såg väldigt goda ut, och vackra var de också!


Grillmästaren Per-Erik i full gång - det är inte första gången han gör det här, det märks. Trots sommarvädret i år har han skaffat rutin på grillningen - titta på det nöjda leendet!

Gott var det, och inte en smula blev det kvar till de troget väntande hundarna!


Monica och Per-Erik har varit på mässa i helgen och kom tillbaka med en nyinköpt gasolkamin, avsedd för uterummet. Ännu är den inte testad, med det blir den snart...........Priset var överkomligt, så vi blev intresserade - vi har ju också ett uterum i Drömstugan där det kan behövas lite extra värme så här på höstkanten!

Vi får fundera lite mer på det där med värmekällor............

1 kommentar:

  1. Nu ser jag verkligen fram emot näst-nästa helg och kantarelljakten - och att få slå mig ner på er mysiga uteplats med ett glas vitt!

    SvaraRadera