tisdag 18 september 2012

Nu är det på riktigt!


Idag var det dags! Fast dagen började både väldigt tidigt och väldigt annorlunda. Fem fina laxar blev fångsten nu på morgonen! Vi provar nog i morgon igen.........Undrar hur stor frysen i Drömstugan är?


Klockan 10.00 på banken var det sagt. Våra franska nerver fick oss att vara där en halvtimma för tidigt. Så vad gör man? Jo, man sitter i bilen och väntar på att banken ska öppna. Eller så går man ut och vankar omkring och tar lite bilder - på gästhamnen till exempel (som f.ö. är tom sånär som på en enda båt).


Det är inte varje dag man gör sådana här affärer, så det kanske inte är så konstigt att vi var aningen skärrade innan och aningen trötta efteråt.  Men - nu är vi husägare, äntligen! Den första nyckeln fick vi idag - den andra får vi i morgon när vi flyttar in och säljarna åker hem till Tyskland!


Efter hur många papper och dito namnunderskrifter som helst åkte vi tillbaka till båten, lugnade ner oss med en kopp kaffe och tog en promenad i omgivningarna. Slussen i Gustavsfors - bommad och stängd för i år. Men nästa sommar slussar vi upp i sjöarna..........


Varvet och båten från en annan vinkel..........


På slussvaktsstugans tomt - fint, eller hur?


Man blir nästan lite yr i huvudet av att titta ner i slussen - tur att det inte känns likadant när man väl ligger där med båten!


Mycket får man se på promenader.......Skrotbil eller renoveringsobjekt?


Tommy hittade en kille som fiskade i strömmen så han var tvungen att gå dit och kolla om han hade någon fiskelycka. Det hade han, så Tommy blev kvar där både länge och väl för att se om han fick upp en till..... och en till...........


Jag fortsatte på egen hand. Vindflöjeln på den gamla kvarnen............


.......och en hel massa Kärleksört överallt!

Nu har det blivit nästan kväll, Tommy har tagit den lilla gröna till verkstan och jag är ensam i båten, sånär som på hoppande laxar då förstås! 

Nu ska vi bara slå ihjäl sjutton timmar - sedan är Drömstugan vår på riktigt!

6 kommentarer:

  1. Ser med spänning fram mot morgondagens blogg - för den kommer väl?

    SvaraRadera
  2. Lycka tillbed ert drömhus hoppas ni får mycket glädje med det . Kram Marita.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marita - det kommer vi säkert att få!

      Radera