tisdag 13 mars 2012

Tjejligan på Malee Garden!


För en tjejliga är vi här nu! Fast idag skulle Monica åka hem.....


Men innan avresan hann vi med ett par timmar på Hemliga stranden och ´några sista bad för Monica ("bara ett till.....")!


Idag blåste det friska vindar! Det var lågvatten när vi kom dit, men det ändrade sig under tiden.


Mycket skräp hade flutit i land, men vår strandvärdinna krattar och plockar varje ledig stund!


En sen lunch på Stenbordet fick bli sista måltiden i byn - för den här gången i alla fall! Och sedan var det bara att dra på sig reskläderna (flygstrumpor - hur kul är det i värmen?), ta en sista koll (allt med? Biljetter, pass?) och en hejdåkram - vi ses på Rörö om tre veckor! Nu väntar jag på att få höra att resan gick bra...........


Men särskilt ensam blir jag inte! De här tre glada kvinnorna flyttade in i Malee Gardens villa idag efter att ha åkt nattbuss hit från Huay Yang. Och vilken tur de hade - det var festival nere vid Nai Harn Temple, så dit åkte vi allihop på kvällen!


Där stötte vi genast ihop med Annika, närmaste grannen! Så nu blev Malee Garden tjejliga komplett, sånär som på Britt-Marie, som tog en vilokväll (tror jag i alla fall.....) 
Jättestor marknad var det! Roligt, högljutt (var är mina öronproppar?) och massor av folk! Här kunde man både skjuta prick, kasta pil på ballonger, slå ner pyramider av burkar, åka pariserhjul, hoppa studsmatta.......ja, allt!
"Titta - jag vann!"


Mat fanns det - som alltid - i mängder! Undrar hur mycket sådana här snackslarver man får för 20 baht egentligen? Vi funderade allvarligt på att prova, men bestämde oss till slut för att hoppa över larverna och hålla oss till den grillade kycklingen i stället...........


Ett shopparnas paradis var det också! Här gjorde flera av oss riktiga fynd. Vad sägs om ett par äkta Björn Borg-kalsingar för 89 baht? Eller ett par plastsandaler för ungefär lika mycket? 
Utbudet var enormt!


När kvällens höjdpunkt närmade sig träffade vi bekanta att dela bord och ölkanna med!


För vid 22-tiden stod de äntligen på scenen - Job 2 Do! Ett riktigt härligt reggaeband som lyckades få igång både thailändare och faranger! 
Framemot midnatt var tjejligan ganska slut. Då var det skönt att kunna ringa Ging: "Hello Ging - time to go home!"
I morgon väntar nya äventyr för delar av tjejligan - det är mycket man måste hinna med på 4 dygn......

Själv ska jag ta en "hemmadag.........."

5 kommentarer:

 1. Va kul att se, borde ju hängt med... (ja, jag vilade)

  Psst, jag kunde inte logga in, det är Britt-Marie/ Malee som skriver.

  SvaraRadera
 2. Ta dig nu några lungna dagar det kan behövas misstänker jag...snart kommer en ny gäst och då blir det fullt upp igen
  Kram...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart och snart - 7 dagar till får jag vänta..........Kram!

   Radera
 3. Så härligt men larverna hade jag inte heller velat prova. Ja Monica är hemma på Rörö igen! Hon frös i vinden och skyndade sig in! Solbränd och grann! :)

  SvaraRadera