torsdag 1 mars 2012

Day off och Korean barbeque


Ibland får man ta paus! Från sol och bad alltså. Klockan 10 på morgonen var det 32 grader i skuggan. En bra dag att ta ett break från stranden och bara slappa på altanen, ta ett dopp i poolen då och då och bara vara! De som låg på stranden hela denna molniga men varma dag fick nog en mindre trevlig överraskning i form av uppbrända ryggar och axlar när de kom hem och såg sig själva i spegeln...... Vi är förståndiga, vi!


Gårdagens svenska nyheter i Aftonbladets tappning. Eva fördjupar sig i ett antal sidor om den nya lilla svenska prinsessan!

Dagens plan var egentligen att åka upp till toppen av berget och hälsa på Big Buddha, och sedan besöka Wat Chalong. Men, som så ofta, revs detta beslut upp när vi insåg att det skulle bli lite väl stressigt, eftersom Mats hade planer för kvällen. Så vi lade Big Buddha på is så länge..........


Kvällens middag var en upplevelse! Efter att ha hälsat på hemma hos Mats och gått husesyn i hans hus i Kata Centre hamnade vi i en liten gränd strax intill. Där hade dukats långbord, där satt man på plaststolar och där serverades Korean barbeque! Metervis med mat, kött, fisk och grönsaker av alla de slag hade dukats upp på insidan. Här hämtade man det man ville ha och tillagade det sedan själv vid bordet!


Sås till maten komponerade man också själv - och den blev lätt VÄLDIGT stark, så det gällde att vara försiktig.......


Ett antal sådana här apparater sattes ut på borden - glödheta var de, ska tilläggas! Där placerade man sedan sina kött- eller fiskbitar med hjälp av pinnar och stekte dem..Grönsaker lade man ner i den heta buljongen runt om och lät dem koka tills man var nöjd.


Det tog ett tag innan man fick kläm på tekniken......!


Starka såser kräver stora öl....... 


Annorlunda och spännande var det, och gott var det också! Och väldigt socialt - det tar lång tid att ta sig igenom en sådan här middag, så man äter och umgås i flera timmar innan alla är mätta och nöjda!

Tack Mats för en trevlig och annorlunda kväll! Vi ses på Rörö nästa gång - vi lovar att se till att du får äta så mycket havskäftor, krabba och hummer du vill och orkar!


1 kommentar:

  1. Mats; Jantha & Marcus.3 mars 2012 08:42

    Då är det bara att fylla upp frysarna för det kommer att gå åt en hel del skaldjur när skåningarna kommer till Rörö.

    SvaraRadera