fredag 16 mars 2012

Tjejligan samlad igen!


Vaknar man 5.15, som jag gjorde idag, så är det fortfarande kolmörkt. Lite mysbelysning behövs, så jag tände palmbelysningen och fick ett vackert rött ljus på balkongen. I palmen finns fortfarande ett fågelbo kvar efter att ungarna, som föddes upp där, blivit flygfärdiga!
Inte vet jag vad det var som väckte mig - kanske morgonbönen från moskén med åtföljande "sång" från alla hundar i närheten. Riktigt vackert faktiskt. Och ett ovanligt morgonljud!


Jack och Mike struntade i morgonbönen - de gick på morgonpromenad med Annika i stället!


Idag längtade jag efter att bada! Och Nai Harn såg ganska lovande ut - till en början.....Vågorna var inte alltför farliga - trodde jag. Men under dagens lopp blev de högre och vildare!


Jag har en väldigt stor respekt för havets krafter, och jag avskyr att hamna med huvudet under vattnet. Det är väl därför jag inte har provat på att snorkla förrän häromåret. Men - till slut insåg jag att  om jag över huvudtaget skulle bada (och det var nödvändigt, för det var VARMT där nere på Nai Harn ), så fick jag nog göra som de andra dödsföraktande badarna - dyka igenom vågen i stället för att försöka undvika den (vilket är omöjligt!). Så jag trotsade nästa våg - och det gick bra! Plötsligt hade jag kontroll.......Det är väl det som allt handlar om egentligen - att känna att man har kontroll!


Men var är badvakten är någonstans? Sover han? Eller är han ute och räddar liv?


Hela Malee Gardens tjejliga hade hamnat på samma strand idag - helt oplanerat! Det finns ju rätt många stränder att välja på här omkring, men Nai Harn blev det för oss allihop! Treans gäster pressade och shoppade saronger, medan Annika i tvåan gick och åt lunch. Själv läste jag ut min bok och trotsade vågorna en gång till.


"Ni måste gå till Home Steak och äta hos A och Daa" sade jag till treans gäster när vi var på marknad häromkvällen. Och de hade gjort ett försök, men inte hittat dit. Men nu, deras sista kväll, gick vi i samlad tropp till restaurangen och där blev vi sittande både länge och väl, alla Malee Gardengästerna och värdinnan, Britt-Marie. Bättre mat och trevligare miljö är allt svårt att hitta!


Och alltid kommer A med en överraskning! Idag fick vi både frukt och Heaven - hans numera berömda punch! 
I morgon blir det ett besök på Hemliga stranden - tjejerna kan ju inte åka tillbaka till Huay Yang utan att  ha sett den med egna ögon!

Och nu är det bara 4 dagar kvar............

1 kommentar:

  1. Fyra dagar går fort - så var förberedd!
    Kramisar...

    SvaraRadera