lördag 17 mars 2012

35 grader i mars!


 På morgnarna visar min termometer stadigt 28 grader - det är nästan så att jag tror att den har fastnat där. Men - frampå dagen har den stigit till 35 de två senaste dagarna. Det är varmt, det! Men det är bara att anpassa sig - ta det lugnt i värmen, åka och bada, dricka mycket vatten. Cocacola är också gott, med massor av is! Det skulle jag aldrig komma på tanken att dricka hemma, men här verkar kroppen behöva både det kalla och det söta. Inbillning eller sanning - det spelar ingen större roll, så länge det fungerar!


Hemliga stranden är ett bra val när det är så här varmt. Förutom att det är vackert och lugnt (bortsett från transferturisterna då - men de ingår liksom i "inredningen") så får man riktig skugga under alla stora träd.


Dessutom fläktar det oftast skönt här. Så idag gick jag en tur längs stranden och klättrade över stenar och klippor. Framåt lunchtid står solen högt, så skuggorna blir korta!


I dag var det väldigt lågt vatten, så en massa små fiskar hade blivit instängda i små pölar bland klippskrevorna när havet drog sig tillbaka. Där simmade de runt och väntade på bättre tider, det vill säga högvatten! Fast så länge vi var kvar på stranden så förblev det lågt, så jag hoppas att de inte blev kokta innan högvattnet kom och räddade dem!


Himlen var alldeles knallblå med några små vita molntussar. Med höga kokospalmer framför blev det en vacker tavla!


Här är det alltid lite folk, och idag var det mindre än vanligt. Det gör inget tycker jag...........


Ingela, Helene och Susanne tillbringade sina sista timmar innan hemresa till Huay Yang här. Jag hoppas  och tror att de är nöjda med sina fyra dygn härnere på södra Phuket - och oj, vad de hann med mycket! Vi kanske ses igen - här eller i Huay Yang!?


Och idag shoppade jag - för första gången sedan jag kom till Thailand för snart 4 veckor sedan! Mina gamla strandklänningar har ganska många år på nacken och håller på att falla sönder, så jag har varit på väg att köpa en ny länge nu. Men inte förrän idag hittade jag DEN - i ett pyttelitet stånd på Hemliga stranden! 300 baht ville hon ha för den - jag prutade inte ens, utan betalade snabbt innan hon hann ändra sig..........Vi var nog väldigt nöjda - både den thailändska försäljerskan och jag!
Fast strandklänning - Britt-Marie tyckte att den var för fin för att använda på stranden........!


Huay Yang-gänget åkte, och Britt-Marie och Ging flyttade in i Villan!.Nu ska de bo där tills det är dags att resa hem till Sverige om något år, så nu kan man inte hyra villan längre. Men lägenheterna finns kvar, tack och lov! 

Eftermiddagen var het i byn! Britt-Marie, Annika och jag satt på grannrestaurangen och tittade på stora mörka moln över bergen och önskade oss en ordentlig regnskur eller fler.........Men det blev inget med det! Molnen drog vidare någon annanstans, det klarnade upp och blev en klar, fin kväll!

Och så var det tre dagar kvar..............


6 kommentarer:

 1. Jättefin strandklänning, passar som en smäck!!

  SvaraRadera
 2. Fin klänning - å lila oxå - ska bli trevligt att få se dig i den på Rörö-stranden i sommar!
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja - stranden och stranden........Midsommar kanske?

   Radera
 3. Nej men vilken fin festblåsa du har köpt. För visst kan du ha den som sådan. Ha det gott snart kommer efterlängtat sällskap skulle jag tro. Då blir det nog flera tillfälle att prova den. kram Ingela

  SvaraRadera
 4. perfekt! kommer se jätte fin ut på dig!! kram

  SvaraRadera