söndag 17 juli 2011

Extrasonen...........


...........med familj intog Rörö i fredags kväll! Det var längesedan vi träffades - närmare bestämt 2,5 år sedan, när jag hälsade på Mats, Jantha och Marcus i Kata på Phuket. Inte för att vi inte har försökt få till en helg när de skulle kunna komma till Rörö - Mats har ju faktiskt nästan hela sin släkt här - men det är inte så lätt att få ihop det när alla jobbar helger och dessutom olika helger.......Dessutom har ingen av oss sommarsemester - det är vinter i Thailand som gäller! Men äntligen lyckades vi i alla fall!Faster Monica (eller Marcus "gammelfaster" kan man också säga) bjöd på tacogratäng - som var mycket uppskattat! Moa flirtade vilt med Marcus för att eventuellt få smaka, hon också. Och hon lyckas ju nästan alltid, vackra ögon som hon har........Kvällen blev tidig, för det var mycket på schemat nästa dag. Så efter en stadig frukost med "glada" smörgåsar var både Marcus och hans föräldrar redo! Första anhalt: Affären. Håv måste man ha. Tur att det finns det mesta i vår affär!Så kom den knepiga biten - att hitta musslor. Det är inte alltid så lätt. Men Jantha lyckades. "Mamma är så duktig" tyckte Marcus. Och det är hon ju - på allt möjligt, men mest på att hitta musslor. Pappa - han bara knäppte kort........Snöre, klädnypa, hink........Så var allt klart för fiskafänget!
Undrar vem som hade roligast - pappa -- mamma -- eller Marcus?Själv tog jag en tur på loppmarknaden som gick av stapeln i parken. Där fanns inte mycket kvar efter ett par timmar!När jag kom tillbaka till fiskargänget hade ett antal krabbor fångats in - jag tror det slutade med 7 stycken. Inte illa för oerfarna stadsbor!
Och nu var vi alla värda en liten paus! Räkor på bryggkanten i strålande solsken - kan det bli bättre än så här?Men jobbet var inte slut ännu - de små tångkrabborna skulle kokas också. Det gick snabbt - ner i kokande vatten och vända - mycket mer än så behövdes inte.Och så här fina blev de då! Och Marcus tyckte att de smakade fantastiskt!

Men ännu var inte dagen slut. Så fortsättning följer...........

3 kommentarer:

 1. Visst syns det hur mysigt ni har det!!! Själv har jag aldrig ens suttit och ätit räkor så där vid vattnet, inte vad jag minns i alla fall... Väntar med spänning på fortsättningen :-)

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Åh...det där med räkor vid bryggan såg gott ut! Vill oxå ha...

  SvaraRadera
 3. Räkor på bryggan är en hit!

  SvaraRadera