söndag 23 maj 2010

Djurliv!

Jag vaknade till blixt, dunder och skyfall! Men jag fick sova mina 8 timmar i alla fall, trots att det tydligen varit ett riktigt busväder under natten också. Det mulna och tidvis regniga vädret höll i sig under hela dagen, och det var riktigt skönt. En vilodag är aldrig fel!
Brödet var slut, så en cykeltur till German Bakery fick det bli. Det är första gången jag testar "min" cykel - innan har det bara varit moppe - Pärlan 1 och 2.... Men cykel funkar utmärkt, det också. Jag tog en liten extratur när jag ändå var ute.....



Nu, när jag inte har någon att dela mat med, så får jag be om "doggybag". Så igår kväll fick jag med mig en halv portion sweet-sour chicken från Stenbordet. Det var perfekt till lunch idag! Och efterrätt blev det också minsann - Ann hade lämnat drakfrukt åt mig i kylskåpet! Mmmmm....




Jag vet inte om det var vädret som lockade fram dem, men idag har det vimlat av diverse djur, små och stora. En ödla satt på gräsmattan när jag kom ut på förmiddagen. Jag jagade den både länge och väl - med kameran alltså - men den försvann hela tiden sekunden innan jag lyckades knäppa kortet. Så det här är en något äldre ödla från en tidigare resa.... Stor var den i alla fall!




Idag kom Phuket Gazette! Det är en lokaltidning på engelska som kommer en gång i veckan, på lördagar, och det är alltid lika kul att läsa vad som har hänt på Phuket under veckan. Jag älskar att läsa bostadsannonserna - drömma kan man väl få göra...




När det började mörkna samlades Phukets alla flygfän på min balkong och hade en upprörd konferens där! Det upptäckte geckoödlorna som bor där, så de, som hade tagit en eftermiddagslur vid Malee Gardenskylten, kom smygande in på balkongen och hade ett stort kalas! Det är fantastiskt att se hur snabba de är, och hur många flygfän de kan stoppa i sig på ingen tid alls. Jag vet inte riktigt vad som hände, men efter en stund var det soprent på balkongen - inte ett flygfä, och geckosarna hade nog dragit sig tillbaka för att smälta maten. De lär inte orka mer ikväll!




När jag gick ut för att äta på kvällen träffade jag den här killen - apotekskatten!(Han bor på apoteket tvärs över gatan). Lite fusk är detta - bilden är från november, så han är lite större nu, men lika söt. Och han låg mitt i gatan! Att han har klarat sig så här länge utan att bli överkörd är ett fullständigt underverk!




Ikväll gick jag bort till Cheap Ass - längtade efter deras fried noodles with chicken - Thai style. Det är gott! Där var jag ensam gäst, så jag fick väldigt god service! De två små flickorna, 10 - 12 år, fick göra allt jobbet, från att ta upp beställning, springa till grannen och hämta dricka, laga maten, servera den och till slut ta betalt. De sken som två små solar! Resten av familjen satt lugnt och hejade på dem. De klarade sig med den äran!

När jag kom hem och öppnade porten blev jag omkörd av en fin svart hund som tyckte att han också bodde där. Han ställde sig vid dörren, viftade glatt med svansen och tittade uppfordrande på mig:"Ska vi inte gå in nu då?" Jag försökte övertala honom att gå ut genom porten igen, men han låtsades inte förstå, så till sist fick jag milt men bestämt fösa ut honom. Han tittade förebrående på mig och lunkade iväg.......

4 kommentarer:

  1. Hej på dej
    Det är ju tur att ödlorna finns så att dom kan käka upp småkrypen, vilken fest för dom =)
    Jag tycker det är lite jobbigt att läsa om kryp och ödlor, så om/när jag hamnar i Thailand får jag verkligen exponera mig för diverse djur.
    Katten däremot är ju supersöt.
    Hunden förstod så klart inte svenska,hehe.
    Cykla är ju oxå underbart,man kommer inte fram lika fort som med moppe men ändå......
    Imorgon får jag tillbaka "min" Ulla. Ska möta upp henne på Knutpunkten,innan jag börjar jobba i morgon eftermiddag tänkte jag bjuda henne på lunch, vann en liten slant på poker igår kväll =)
    Må så gott i värmen
    Bittan

    SvaraRadera
  2. Kanske är det säkrast att du håller dig till cykel än så länge...lite mer träning behövs nog innan du ska ge dig ut med moppe. Du är snäll som tar hand om djuren...men vadå...kunde inte hunden få hålla dig sällskap? Du har ju så god hand med hundar...mina tre "raggmunkar" längtar efter dig.
    Kram/Monica

    SvaraRadera
  3. Fina bilder du tar från thiland passa på och njut för nu är du snart hemma till vardagen igen tänk vad fort tden går ha det bra kram

    SvaraRadera
  4. Hej. Ja,nu har jag njutit av lunchen Bittan bjudit mig på. Det blev arabisk mat,aroj,mak,mak!
    Resan hem gick bra.Träffade en trevlig engelska på planet t Bangkok så vi höll varandra sälskap till våra plan gick.
    Hemma är det kallt,saknar värmen.
    Du får ha underbara dgr,njut o koppla av för mig med.
    ha det gott.
    Kram ulla

    SvaraRadera