söndag 30 maj 2010

Husesyn i konstigt väder



Det blev en väldigt lång frukost en mulen morgon - och förmiddag! En alldeles utmärkt dag att ge sig ut på upptäcksfärd bland hus i byn, både upptagna och lediga. Det gäller att börja leta i tid, eller......?




Han som bor i det här huset måste älska giraffer! Han har hur många som helst i sin trädgård! Och de är stora.......... Nu kanske inte jag är spekulant på det här huset då, eftersom jag skulle känna mig ganska omringad av långhalsade djur. Men å andra sidan är det nog inte till uthyrning heller!




Det här huset är däremot till uthyrning! Det ligger i ett trevligt område inte alls långt från huvudgatan. Där halkade jag in på ett bananskal kan man säga. Kvinnan som ägde huset kom fram när jag stod där och tittade och undrade om jag ville se det - hon var på väg in för att visa det för en annan farang. Såklart att jag hängde på! Det var ett väldigt fint hus, med vardagsrum, kök, badrum och två sovrum. Där fanns inga möbler, men det skulle det finnas om en vecka lovade hon. Men det var ingenting för mig - lite för stort och lite för dyrt tyckte jag. 20 000 baht i månaden - nä, det är att ta i! Och förresten är det ju inte aktuellt just nu. Men den andre potentielle hyresgästen var väldigt intresserad( han kastade mörka blickar på mig hela tiden, trodde väl att jag skulle bjuda över)så han slog nog till när jag hade gått!




Det började mörkna mer och mer över bergen. Ibland försvinner de där molnen iväg någon annanstans helt plötsligt, men inte idag! Jag hade fler områden och hus att utforska, men inte idag, för nu började det bli lite bråttom insåg jag. Om jag inte ville bli dyngsur alltså.




Jag hann till affären och halvvägs tillbaka hem innan skyfallet var över mig. Händelsevis började det när jag var precis utanför Stenbordet, så jag fick en väldigt bra anledning att gå in och sätta mig där och äta kyckling i sötsur sås och läsa Phuket Gazette en stund. Tänk så bra det kan passa ibland!




Det första skyfallet var över, men det kom ett till - den här gången med riktigt starka stormbyar. Det fina döda trädet utanför Malee Garden...........




.......är ännu dödare nu! En stor gren bröts av och rasade ner över vägen utanför. Där ligger den nu! Undrar hur länge den kommer att ligga kvar....
Sedan var regnet över, men kvällen blev ovanligt sval - den svalaste på hela tiden här. Det var samma temperatur ute som inne, dvs 25 grader. Inte så svalt kanske, men man får lite konstiga referensramar efter ett tag. Allt är ju relativt som bekant..........
Apropå temperatur - 25 grader är vad min AC alltid står inställd på. Trodde jag. Häromnatten vaknade jag för att jag frös. Jag trodde att jag var sjuk - här fryser man inte! På morgonen upptäckte jag att AC:n stod på 21! Inte konstigt att jag tyckte att jag behövde ett täcke!

2 kommentarer:

  1. Det är väl bra att det blivit lite svalare så du börjar vänja dig vid det svenska klimatet igen...här är det betydligt svalare men bättre väder är på väg sägs det. Jag tror det blir perfekt när du kommer hem...
    Kram/Monica

    SvaraRadera
  2. Frysa vid 21 grader... ja, man får nog lite annorlunda referensramar...! Men jag tror också det kommer att bli perfekt här lagom till du kommer hem, det kryper upp på termometern, dag för dag!!

    /syster gittan

    SvaraRadera