tisdag 25 februari 2014

Skönhetsdag


Lite ompyssling av kroppen kände jag för idag. Manikyr? Pedikyr? Klippa håret - lite i alla fall.....


Rosie tog mig med till Lalita en bit upp på gatan i Byn. Hon kände att hon också behövde lite kroppsomvårdnad.


Och nog blev vi ompysslade alltid! Hårtvätt och klippning av Eddie (som f.ö. är gift med Odd, vår chaufför). Eddie har bra referenser - hon är en av de få som kan klippa västerländska hår! Hårkvaliteten är väldigt olika - vi har tunna, tunna fina hårstrån som måste klippas, medan kvinnorna här har mycket kraftigare och tjockare hår som oftast skärs av. Inte underligt då att många har problem  när det kommer en sådan som jag, med fint, lockigt och mycket hår! Men Eddie hade inga problem - hon har tränat!

Skönhet ja - aldrig är man väl så "vacker" som när man just satt sig tillrätta i frisörstolen med drypande vått hår efter (en alldeles underbart skön!) hårtvätt! Men det bjuder jag på!  Resultatet? Det blev alldeles utmärkt! Fast hon fick bara klippa lite, och inte frisera, och inte använda spray - bara rufsa till! Fast hon kunde inte låta bli att använda hårtorken lite....... Jag tror att hon tyckte att jag var en rätt tråkig kund.......


Så nöjd kan man se ut


när två stycken tar hand om både händer och fötter samtidigt!


Undrar vilken färg jag ska välja? Blodröd? Orange? Kanske grönt eller blått....


Men, djärv som jag är, så slog jag till med en ljusbrunrosa färg på nagellacket!

Ett par timmar tog det hela, och sedan gick vi hemåt. 500 baht fattigare (c:a 100:-) blev jag, men väldigt mycket vackrare för de pengarna!


Så avslutades dagen med ännu en sval och skön kväll, på Stenbordet och på balkongen.....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar