fredag 28 februari 2014

Nu ska jag snart sluta


prata om Pärlan - för nu får hon vara en del av vår vardag! Idag vågade jag mig på att åka med, och första turen gick till Laem Ka. Det gick bra - vi kom både dit och hem utan några incidenter!


Idag var det väldigt lågt vatten - svårt att bada alltså. Man får kryssa mellan stenarna och ta sig ut så pass långt att man kan doppa sig.


Tommy lyckades! Jag passade på när det var tomt på speedbåtar - vid deras tilläggsplats finns inga stenar, så där kan man bada även vid lågvatten.


Bakom bambustaketet ligger ett hotell - eller före detta hotell kanske man ska säga. Numera är det visst igenbommat.


Och nog såg det övergivet ut när jag kikade in mellan spjälorna.......


På Laem Ka blir det mindre folk för varje gång vi kommer dit. Det märks att det börjar dra sig mot lågsäsongstider. Men fortfarande jobbar de på, paret med ståndet och solstolarna! Idag lagade han en väldigt god grönsaksomelett åt oss. Den kostade hela 60 baht (12 kronor....) och räckte till oss båda som lätt lunch!


På väg hem tog vi en tur ner till Rawai och hamnade på Sea Gypsies gata. Det är en upplevelse att gå där!


Mängder med fisk och seafood överallt!


Här kan man köpa en fisk eller några räkor, och sedan gå över till andra sidan gatan och be någon av restaurangerna där att laga till det man handlat! Riktigt bra - det kanske vi gör en dag......


Även här var det väldigt lågt vatten - longtailbåtarna låg nästan på torra land, och barnen vadade omkring där ute och plockade något - snäckor? Musslor? - i hinkar.
En tidig morgon här nere kanske? Soluppgången är värd det.......


Solnedgången är som vanligt - olik, fast lika vacker varje kväll........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar