söndag 16 februari 2014

Pool och blommor


Jag kunde inte motstå att ta en bild på dagens frukostägg - visst är det vackert?


Sega och sena var vi idag. Sov länge gjorde vi - det blev lite sent igår. Klockan var nog närmare ett, och så sent har vi nog inte varit uppe sedan de allra första dagarna här, när tiden var alldeles ur led! Men har man en pool nära sig, så kan man ta det lugnt och ligga där några timmar!
Sagt och gjort - vi gick till Green Valley Resort som ligger sådär 100 meter från oss. Där bodde vi första veckan förra vintern. Jag letade rätt på The Manager, Bernhard, och frågade om vi fick använda poolen för 50 baht/person. Så har det nämligen varit tidigare om man har varit gäst på Malee Garden...... Han tittade på mig, funderade lite, och sade sedan: "You are old customers - you can use the pool for free - OK?" OK sade jag, glatt förvånad!


I Bernhards trädgård runt poolen är det alltid vackert och mängder av blommor. Thailändska näckrosor (heter de nog inte, men jag kallar dem det i alla fall. De växer i vatten, slår ut i solljuset och slår igen kronbladen när det blir mörkt). En rosa.....



En vit.....


och en blålila! Alla är de lika vackra!


Väldigt lugnt var det vid poolen, vi var näst intill ensamma. Inte gjorde det oss något......


Varmt i vattnet, 32 grader såg jag på en termometer. Ungefär som i luften då. Fast i duschen var det aningen svalare. Här är riktigt mysigt att vara! Och skönt att det är så nära hemma. Jag är ju fortfarande aningen klen........


Blommor


och mera blommor!


Därhemma har fågelparet fullt jobb med att mata sina glupska ungar. Två stycken hr jag sett hittills. Här ser man en av den sticka upp sin långa näbb. Han - eller hon - piper och vill ha mat, mera mat! Jag tror att vi snart kommer att få se dem flygfärdiga!


Stenbordet och två sorters räkor blev det i kväll - friterade räkor med sötstark sås och stekta räkor med mängder av vitlök! Oj så gott!


Kvällens bild.....

Nu blev klockan just 22, och jag ska sova, för i morgon ska jag åka till Bangkok Hospital på check-up.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar