fredag 14 februari 2014

Som på moln!


Efter 10 dagar med en död Macbook Air var det äntligen dags! Rosie och Taro skulle åka en sväng till sjukhuset, och eftersom Big C ligger alldeles intill fick vi följa med. Jag skulle uppsöka Macspecialisten och få min "dom" - är det laddaren det är fel på, eller är det själva datorn? Hjärtat stannade nästan när macmannen började undersöka vad som kunde vara fel, och jag insåg att laddaren lyste, så den var det inget fel på! Men han fortsatte pilla lite och kom sedan, småskrattande, fram och visade vad han hade hittat: En häftklammer, som satt i laddningsuttaget i datorn!


Häftklammern kan jag gissa var den kommer ifrån - påsarna med ren tvätt brukar vara förseglade med sådana. Men hur den har hamnat där den har hamnat var en gåta! Ända tills jag chattade med sonen......En magnetladdare - jaha!
Nu funkar det igen! Den lilla lampan lyser precis som den ska! Och datorn laddar! Och inte en baht ville han ha, macmannen!
När jag ändå var i det stora köptemplet där det finns ALLT passade jag på att gå in till första bästa optiker. Mina glasögon har tappat en plastplupp, vilket gör det ganska svårt att se riktigt. Det där har jag gått omkring med ett tag nu, men inte orkat bry mig så mycket - av förklarliga skäl! Optikern tog mina glasögon, försvann en stund, och simsalabim så kom han tillbaka med dem, lagade och som nya! Och han ville inte heller ha betalt......
Hur nöjd kan man bli?


På tillbakavägen hämtade vi upp en nöjd liten Lily i hennes fina skola.


Taro och Tommy


Där hade det varit "Red day" idag - man firade alla Hjärtans dag, en dag för tidigt, eftersom den dagen kolliderar med Buddhadag i morgon, och då är skolorna stängda. 
Alla barnen var klädda i något rött, så även Lily, som hade haft en riktigt bra dag i skolan tyckte hon!


Oplanerat på Big C - varsitt par fina sandaler inhandlade vi! Så nu går jag verkligen på moln, både bildligt och bokstavligt, för så sköna är de sandalerna!


En riktigt bra dag! Tack Rosie och Taro - jag tror att vi alla var väldigt nöjda när vi var tillbaka igen!

Och i bananpalmen, strax ovanför marken, har vi hittat ett fågelbo med ungar i! Föräldrarna har fullt upp hela dagarna.....


Kvällens himmel innan vi gick till Kallots för att äta kycklingkebab........
Och så blev det en väldigt kort kväll - jag hann ju aldrig sova middag idag.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar