onsdag 20 mars 2013

Vårdagjämning


är det därhemma idag - natt och dag är lika långa. Fast här är det alltid vårdagjämning.........

Trädet framför huset har sett nästan dött ut. Ett och annat löv här och där bara, bland en massa torra grenar. Men nu blommar det alldeles fantastiskt med mängder av orangeröda blommor!

Vårt fågelpar fortsätter att sträva med sitt bo. De bygger och bygger, med allt de kan hitta, inklusive plastbitar och annat skräp. Nu har de hållit på sedan vi flyttade hit den 18 januari, och aldrig verkar de bli färdiga! Så några ungar lär det inte bli under vår tid här i alla fall! 


Nu är det alldeles tydligt att lågsäsongen börjar närma sig. Visst kommer det fortfarande nykomlingar (mest ryssar!), men fler och fler stolar försvinner från stranden varje dag, och att få plats där man vill är inget problem längre. "Vår" beachboy har tråkigt. Han jobbar som en slav i vanliga fall. Nu har han inget att göra, utan vankar mest runt med sin sopkvast och är väldigt uttråkad!


Longtailbåtarna har inga kunder utan ligger mest stilla. Ibland tar de en tur ut och fiskar lite själva tror jag.
Detsamma gäller killarna med fallskärmsflygningen - de hade en enda kund på hela dagen, trots att det är extrapris nu! Så de leker också lite vattenlekar på egen hand............


Inte är det trångt i vattnet heller................


Jag: "Vad gör du?"
Tommy: "Solar händerna.

Vad nu det ska vara bra för. De är väl alldeles tillräckligt bruna............Inga kommentarer:

Skicka en kommentar