onsdag 27 mars 2013

Högvatten, fullmåne, vandring och shopping


Tidvatten - visst hänger det väl ihop med månens dragningskraft? Eller nåt........ I alla fall var det väldigt högt vatten när vi kom till stranden idag!


Fotbad!

Vattnet var i alla fall betydligt renare än det varit de två senaste dagarna - det närmar sig kristallklart.....Dessutom aningen svalare tyckte vi  (ända tills vi pratade med grannen som hade mätt vattentemperaturen - 32 grader! Jaja, allting är relativt.........)


Nu, när vi bara har 50 meter till stranden, så blir det inte mycket promenerande varken dagar eller kvällar - det är alldeles för varmt! Men längs vattenbrynet kan man gå - då kan man ju ta ett dopp om det skulle behövas - bara att gå rakt ut i stället för längs med. Så vi gick, och gick,
och gick ännu längre, och plötsligt var vi ända borta i norra änden! Fast där var det nästan olidligt varmt och alldeles vindstilla, så vi vände snabbt tillbaka igen.


Men först måste Tommy ta en titt på alla longtailbåtarna som låg förtöjda där inne i viken.

Rätt nöjda  med oss själva, och ganska utmattade, kom vi tillbaka till "rätt" ända, skugga och mera vatten (det vi hade med oss tog slut på vägen - dålig planering kallar jag sånt.......) Jag googlade senare på Kata Beach för att se hur lång stranden var - oj, 1,4 km! Det blir nästan 3 kilometers promenad det! Inte illa i den här värmen! Hade vi vetat hur varmt det faktiskt var - nämligen 38 grader i skuggan (grannen igen - han har stenkoll!) så kanske vi hade vänt när vi var halvvägs........


Är man så här liten - knappt ett år skulle jag tro - är det höjden av lycka att sitta i en liten pöl på stranden i blå blöja och gegga av hjärtans lust!


Är man lite större och kan gå själv är det bada som gäller! Fast det är kul att göra sandkakor också!


En kompis till! Han var min vakthund för 6 år sedan när jag bodde här i två månader. Han låg vid eller under min solstol och  morrade varnande åt alla som kom lite för nära......


Efter ett och ett halvt dygn var poolen ren igen, och jag måste ju testa - men en tretiofemgradig pool är inte min förtjusning, så jag tog uteduschen i stället - den var i alla fall något svalare!


Och så var det åter fullmånenatt - den sista här i Thailand!


Och så tog vi äntligen tag i den - shoppingen! Nu är allt inhandlat och klart, och vi är alldeles nöjda! Nu återstår bara tre njutningsfulla dagar som vi kommer att tillbringa i lättja och utan att röra oss mer än nödvändigt!
Sedan är det nog rätt lagom att åka hem, för mycket mer värme än så här klarar nog inte våra nordiska kroppar............

4 kommentarer:

 1. Skönt att ni snart är hemma på ön igen - här finns svalkan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser vi fram emot - tror jag.......

   Radera
 2. Trevlgt att få lite värme( försökt att tänka mig den)när jag sitter här och fryser! Tack för er underhållande blogg från härliga Thailand!
  Reidun

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Reidun - så kul att du läser och gillar!

   Radera