tisdag 5 mars 2013

En dag till i paradiset


Kokosnötter kan användas till mycket! Här fick skalet bli en kruka till en orkidée......
Den, och flera till, hänger i receptionen som samtidigt är


frukostmatsal! Och här sitter man, med tak över huvudet till skydd mot solen (och ibland regnet) och äter härliga frukostar med hembakat bröd - DET är sällsynt!


Sedan går man de få stegen till stranden, har återigen tur och hittar en ledig sala där man parkerar sig för några timmar framåt, beställer varsin shake (pineapple och mixed) och tar det lugnt!
När man har tröttnat på att ta det lugnt och badat 4 - 5 gånger 


så kan man ta en promenad. Det gjorde vi idag, till nordligaste delen av Long Beach, så långt man kan komma! Där någonstans bakom udden ligger nästa strand, Klong Dao.....


Från norr till söder: Hela Long Beach, drygt två kilometer! Men vi håller oss på norra änden, i alla fall idag!


Där uppe, nästan längst norrut, ligger Sayang Beach. Det var det allra första stället jag bodde på när jag kom till Lanta för 6 år sedan. Kul att se det igen, och oj vad strandrestaurangen hade växt! Annars var det sig ganska likt. Jag övergav Sayang efter en vecka och flyttade till Best House, både billigare och trevligare.........Det gäller nog fortfarande, sex år senare!


Rast och vila ett par timmar i AC-kylan - det behöver vi ibland.......
Kvällens middag åt vi på Suza Hut efter rekommendation från Lisa, som startade sin Thailandsresa hos oss och sedan fortsatte till Lanta. Tack Lisa - mysigt ställe och jättegod mat!
Nu är det sent, och varmt, och vi börjar bli trötta. Och fortfarande har vi några dagar kvar på Lanta. Kanske blir det Lanta Old Town innan vi åker "hem" till Phuket igen...........

Jag undrar bara en sak - hur kan maneter - eller manettrådar - leta sig in under bikinibehån och brännas??? Har de ett sjätte - eller sjunde - sinne för var det gör som mest ont?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar