måndag 18 juli 2011

Grillördag och thaisöndag


OK - krabbfisket lyckligen avklarat för den här gången! Räkorna är uppätna - på bryggan. Nu är det dags för grillkväll hemma hos Gittan och Lasse. Och hela den närvarande släkten är på plats, så 9 personer är vi!   (Mats fick faktiskt träffa ett par av sina kusiner under helgen också - det var så längesedan sist att han knappt kände igen dem!)



Marcus är hungrig. Det är han alltid. Precis som pappa.........Fast det är klart, lite räkor och några tångkrabbor mättar väl inte så länge!



Men nu är det på gång! Potatisgratängen med vitlök doftar fantastiskt, och salladen ser lockande ut...



Och grillmästarna jobbar för fullt med köttet.



"Du ska sitta jämte mig Maja"!



Och man kan ju alltid låna iPhonen och spela lite spel medan man väntar...........



Maten blev en succé - förstås! Grillat ÄR gott!



Och dagen efter är det thaimatsdags. Jantha har med nästan allt som behövs, och i tillräckliga mängder för att bjuda hela släkten på middag! Marcus hjälper till - det är inte första gången, det märks!



Så fräscht! Klart för tillagning - för när den väl börjar så går det snabbt!



Så här får gästerna vänta på maten - inte tvärtom. Men bordet är dukat och allt är klart, så.......någon lång väntan blir det inte!



GUNG PAD PRIK THAI DAM  - stekta jätteräkor med peppar och grönsaker. 



TOM KHA GAI - kycklingsoppa med kokosmjölk och grönsaker och kryddor..........

Nu är det spännande, tycker Jantha som inte vågar krydda alltför mycket. Det får ju inte vara för starkt för de som knappt smakat thaimat tidigare, och ändå smaka som det ska. Lite finhackad chili i olja till dem som vill ha lite mer hetta (Jantha och jag!) (Någon - dvs Lasse - smakade på den lilla blandningen med en matsked. Han var tyst och lugn en bra stund efteråt............)

Otroligt gott var det, och uppskattat av alla, både vana och ovana thaimatsätare! Vi vill gärna att Jantha gör om det här  - snart! 



Och en massa prat och skratt och minnen och släktskvaller blev det när alla var mätta och belåtna - precis som det ska vara alltså. Fast Marcus tyckte inte att det var så kul, så han ägnade sig åt att rita teckningar istället. 


Och så har det blivit måndag förmiddag, och familjen ska åka hem till Malmö igen - jobb (för mamma och pappa) och fotboll (för Marcus)! Men nästa sommar får vi försöka planera lite bättre så att de kan stanna på Rörö en vecka i alla fall. Och vem vet - kanske jag tar en sväng till Malmö i höst och hälsar på.............

3 kommentarer:

  1. Tack för en trevlig helg och gott har vi ätit...

    SvaraRadera
  2. En helg att minnas...rolig och intressant och inte minst med supergod mat!

    SvaraRadera
  3. Det riktigt syns hur mysigt ni hade det Marie-Anne!!!

    Jag njuter av att se en sådan sammanhållning, den riktigt utstrålar värme.

    Ha det gott

    SvaraRadera