torsdag 8 maj 2014

Skogsvandringsfynd


Solen har lyst med sin frånvaro idag också. Det enda som lyste alldeles väldigt var vårkragarna! 


Men faktiskt har regnet också hållit sig undan idag, i alla fall större delen av dagen. Fast i morse när jag kom upp vid sjutiden var det lite duggregn förstås. Det verkar inte bekymra de tidigaste (?) pionerna som har stora knoppar!


Två dagar i rad kan vi inte vara inomhus. Det fick bli en tur i skogen bakom Drömstugan. Vem vet - kanske vi hittar svamp här också..... Fast just här såg det inte direkt ut att vara några murkelmarker, snarare vitsippsinvasion.


Men här börjar det likna något!


Älg. Bajs närmare bestämt. Färsk - så nog har vi älgar i närheten fast vi inte har sett någon ännu.


Och inte långt därifrån - murklor!


Vi fortsatte ner till "Hölan", för jag ville se om liljekonvaljerna hade kommit längre där än hemma hos oss. Skylten kanske är lite inaktuell nu - det hoppas jag i alla fall.......


Nja - så mycket längre hade de kanske inte kommit. Men jag plockade några i alla fall! Lite kallare än förra året - men å andra sidan lite tidigare också! 


(Fjärde juni förra året..... och bilden tog Monica!)


Dagens skörd - outslagna liljekonvaljer som jag tänker försöka få fart på med hjälp av lite ljummet vatten i vasen (går det så går det...) och ett gäng fantastiskt fina murklor!


Stora stenpartiet - lite färg här och där i alla fall!


Och pionerna i överlandet växer och växer. Inga knoppar där ännu, men man kan inte få allt på en gång. Men nu önskar jag mig soool! För snart drunknar växterna, och jag fryser i fyra plusgrader......

2 kommentarer:

  1. Jag tycker ni ska spara murklorna tills ni får Rörö-besök!
    Kram till er båda

    SvaraRadera
  2. Självklart - när kommer ni?

    SvaraRadera