torsdag 1 maj 2014

Första maj


blev det varken tågande eller demonstrationer för vår del. Vi ägnade oss åt jobb denna kyliga (minst sagt!) men soliga första dag i den sista av vårmånaderna - maj! Knappt 10 grader, och en kall nordanvind blåste. Som tur var blev det i det närmaste vindstilla på eftermiddagen. 
Tommy åkte ner till varvet och fortsatte jobba på båten - vi ligger bra till i båtschemat i år! Och det är inte alls lika mycket slipning och lackning i år - kanske två varv bara - en baggis!


Jag hade lite annat att pyssla med. Trava ved till exempel. Det är kul att trava ved - jag tycker faktiskt det! Men efter ett tag säger ryggen stopp och belägg, så då får jag göra något annat en stund. Klippa lite gräs till exempel. Fixa i verkstan en stund. Trava lite mera ved. Ta en och annan rundtur för att se om det har växt något sedan igår (och det har det alltid!) Flytta allt från den ena kompostdelen till den andra och vända på allt - ett riktigt tungt jobb....... 


Så kom Tommy hem, rätt genomfrusen efter att ha stått i den isiga nordanvinden och slipat i flera timmar. Men på uteplatsen var det lä, så där satt vi en bra stund och njöt av hur bra vi har det! 
Första majmiddag - lite sent som vanligt, så vi var hungriga. Lax med crème fraichesås, smaksatt med senap, finhackad lök och vitt vin blev det. Och så pressad potatis till det. Det var vad jag fick ihop från det tämligen tomma kylskåpet........Det blev bra!

Nu har våra pallkragar fått på sig täcket för andra natten i rad - det är nattfrostvarning igen! I morse var det alldeles vitt ute när vi vaknade, och i natt ska det visst bli två minusgrader. Vi är lite rädda om våra nya odlingar........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar