torsdag 29 maj 2014

Helgdag


är det idag - Kristi Himmelsfärdsdag närmare bestämt. Inte för att det spelar någon större roll - vi har helt tappat kollen på dagar. Vi behöver ju faktiskt inte bry oss.... Fast - jo, söndagar är det stängt i affären - DET får vi försöka komma ihåg. Fast snart är det öppet på söndagar också, för nu är det sommar! 


Jordgubbarna som vi köpte för ett tag sedan ser ut att arta sig riktigt bra! V får väl hoppas att de får vara ifred för fåglarna och eventuella sniglar. Fast som tur är så har vi ont om sniglar här.


En fantastiskt fin fjäril fick jag se idag! Fjärilarna blir bara fler och fler desto mera blommor som slår ut. Det är härligt med en trädgård full av fjärilar och humlor!


Så var gräset färdigklippt för den här gången. Och de flesta rabatterna rensade. Vi har legat i idag också minsann!


Den rosa lupindungen är på väg att slå ut.....


Nu börjar en del blommor växa sig så höga att jag måste plocka fram blomstöden.


Det har inte kommit en droppe regn på en vecka, och det är torrt så det dammar! Dags att vattna alltså.


Det är bra med spridare.......


Det var ett tag sedan vi grillade. Idag var det definitivt läge. Det har varit väldigt varmt här vid Drömstugan idag, och framåt kvällen när det svalnade av lite var det dags att tända grillen.


I väntan på att maten skulle bli klar upptäckte vi att granhäckarna behöver ansas - i alla fall om de ska vara lika fina som de var när vi köpte stugan!


Fantastiskt gott blev det! Och nu är det dags för dusch och kväll.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar