tisdag 6 maj 2014

Svampsäsongen har börjat!


Så kom då det där efterlängtade regnet någon gång i natt. Sedan har det regnat, stilla och lugnt, hela dagen. Underbart för trädgården! Mindre underbart för oss, som inte kunde vara ute och jobba som vanligt. Eller - så klart att vi kunde, egentligen, men vem vill bli dyngsur och iskall? Nej - vi tog en tur till Bengtsfors i stället och hittade det där båtlacket som inte fanns i Årjäng häromdagen.  Underbart - nu är Tommy rustad när nästa soldag behagar komma!


Stövlar hade vi i alla fall på oss, så innan vi åkte hem tog vi en sväng i skogen och letade efter svamp. Och vi hittade riktigt mycket murklor!


På hemvägen stannade vi till vid här, där Tommy hade båten liggande för ett antal år sedan när han höll på att jobba med den.


Nu låg "Gustavsfors III" här - en gammal bogserbåt som drog timmer på sjöarna här.  Hemmahörande uppe hos oss tidigare.........


Trots regn och dimma var det vackert här.


Hemma igen med dagens skörd! Efter rensning ligger murklorna nu på tork. Och ja - vi vet att de är giftiga, och att Livsmedelsverkat tycker att man inte ska äta dem. Men murkelsås till en god köttbit är himmelskt! Torkning och två gånger förvällning - sedan ska det nog gå alldeles utmärkt att äta dem. Med tanke på att jag har ätit murklor rätt många gånger efter bara torkning och ingen förvällning och fortfarande lever, så........ Fast det var ju för rätt många år sedan - de kanske har blivit giftigare sedan dess?


Därhemma strilade regnet fortfarande ner, och nu är regnvattenstunnan full igen. Alla växter, både gamla och nyplanterande, ser ut att gilla läget. För att inte tala om gräset........


Inomhus var det småkyligt (19 grader) och lite rått. Tur att vi har gott om ved då..........

3 kommentarer:

  1. Åh - MURKLOR - kommer snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera