måndag 15 juli 2013

På plats - äntligen!


Idag lånade vi släpkärra modell större (oj vad den lilla Gröna får jobba!) och åkte till Nybergs Bygg i Ed. Där ska finnas det billigaste byggmaterialet har vi fått veta.


Där var en djungel av brädor och annat i alla tänkbara längder och bredder. Spännande värre för mig som inte kan ett enda dugg. men jag lär mig. Tumstock bör man ha med sig lärde jag mig till exempel. Men det gick bra - jag fick låna en av den trevliga expediten.


Till slut hade vi fått tag i allt vi behövde - isolering, bräder i olika längder och bredder, fuktspärr (plast alltså) och tretumsspik! Bara att lasta på kärran och köra tillbaka! Och som bonus fick vi två pallar som vi kan trava all ved på i vedboden när det blir så dags.......


Så - nu är allt på plats, övertäckt med plast tills det är dags att sätta igång och byta ut ena gaveln och isolera på vinden. Nu är vi väldigt nöjda!


I morgon blir det båtjobb. Masten kom på plats i kväll och i morgon ska vi flytta båten till vår plats (vilket innebär att vi får flytta en annan båt, som ligger där just nu, först!) Så ska bommen sättas på och motorrummet dammsugas och.....ja, det är en del att göra. Och sedan kommer grannarna på besök. Fullt upp i morgon - också.......

1 kommentar:

  1. Vad duktiga ni är - fast det låter jobbigt med så mycket jobb i sommarvärmen. Ser fram emot helgen då ni kommer hem!
    Kram

    SvaraRadera