tisdag 9 juli 2013

Stiltje - på land också......


Värmen gör att det växer - väldigt fort. Även gräset. Det var hög tid att ta fram trimmern idag och sätta igång med vildmarken i utkanten av tomten. En del blommor rök med - men det är svårt att klippa med trimmer runt blommor som har förirrat sig ut i gräsdjungeln. Fast dessa står i en av rabatterna, så de klarade sig!


Trimmern är effektiv och stark och klarar det mesta - dock inte vår djungel skulle det visa sig. Efter ett par timmar ville den inte vara med längre. 


Efter ett par timmars skruvande och mixtrande (Tommy - inte jag!) insåg vi att det krävdes andra verktyg. De låg i båten. Nåja, den skulle ju ändå tittas till.


Samtidigt kunde det ju vara så att det hänt något nytt därnere på varvet! Men nej - allt såg ut som förut. Masten ligger fortfarande på land,  snart alldeles övervuxen, och nu börjar jag misströsta - ska det inte bli något båtliv i år? Det känns som om sommardagarna rusar iväg och snart är det höst.......


Tommy letade fram verktygen och på hemvägen tog vi en paus vid Svens Kopparkittel!


Kaffe, prinsesstårta och pecannötspaj med vaniljsås......


Trimmern vägrade samarbeta trots rätt verktyg. Eller, rättare sagt hittade Tommy en trasig del. Reservdelsjakt eller ny trimmer?

Själv tog jag en tur i trädgården, skördade alla färdiga sockerärtor (många!) och beundrade den första utslagna rosen. Tänk att de kom tillbaka, de där pinnarna till rosor som jag trodde var stendöda och klippte ner ända till marken i våras.......

2 kommentarer: