fredag 12 juli 2013

Hur bra får man ha det?


Vilken dag! Det måste ha varit den bästa dagen hittills den här sommaren.... Jag tog en sväng runt tomten och plockade alla smultron jag kunde hitta. Det blev en del. Och några blåbär också, faktiskt - fast blåbär är det ont om i år. De gillade nog inte vintern. Jag förstår dem. De kanske kommer igen nästa sommar.


Lunch på utsidan - knäckemackor, honungsmelon och smultron!


Vi tog en sväng till båten som vanligt. Inget hade hänt sedan sist. Men i morgon.....I morgon ska allt hända, och sedan kanske vi kan få ett par dagar på sjöarna innan det är dags att åka hem nästa helg. För då ska jag börja jobba. Jag fattar inte riktigt hur jag hade tid att jobba innan - vi har ju fullt upp hela tiden, och dagarna bara rinner iväg!


Bättre kväll för grillning än den här får man leta efter. Grillkungen passar det hela........


Kotletter och färskpotatis med lök och vitlök i folie.........


Termometern i skuggan. Klockan är halv åtta på kvällen...........


Lite trädgårdsarbete blev det idag, trots värmen - vattning och ogräsrensning. Men inte så värst mycket, för mest njöt vi av sol, värme och en ljuvligt vacker trädgård!
Och det är inte bara vi som gillar trädgården. Det vimlar av fjärilar av alla de sorter, humlor, bin, trollsländor och allehanda andra flygfän. Mindre trevligt är det med getingarna - de tycks också gilla det här stället. Idag hittade Tommy ett getingbo i verkstan. Det getingboet finns inte längre.


Sedan njöt vi vid uteplatsen av vårt nygrillade, tillsammans med nyskördade sockerärtor och ett glas vin. Bättre än så kan det knappast bli.......

Nu är klockan närmare halv tio, och fortfarande är det över tjugo grader varmt. Det är nästan synd att flytta inomhus, men myggen börjar bli aggressiva på allvar.......



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar