tisdag 10 juli 2012

Rörö gästhamn


finns på Facebook - visste ni det? Kul tycker jag!

Sommarvädret försvann igår kväll - det drog väl vidare någon annanstans. Här har det i alla fall inte varit någon sommar värd namnet idag, även om det faktiskt inte har regnat HELA dagen. Men den försiktiga värmen som vi hade ett par dagar övergick i kylig väderlek - så shortsen fick jag byta mot långbyxor i kväll när vi gick ner till hamnen för att titta till båten. Ja, jacka fick jag också ta på.......


Vi tog en stilla och småkylig promenad i gästhamnen med omgivningar. På en av bryggorna stod en stor balja med tångkrabbor. Någon har haft fiskelycka idag!


Gråmulen utsikt är också vackert,


Nu kan man verkligen se hur bred hon är, Skönheten! Och grannar har vi på utsidan...........


Inte en själ har lust att sitta ute och mysa - konstigt.........


Ute på Hamnholmen - en liten grön oas utrustad med sittplatser och grillar. Här skulle nog vara skönt att sitta nu, i lä för västanvinden.


Vad heter de? Vackra i alla fall......


Sjöbodar på Lilla Hamnholmen


och sjöbod med redskap


uppallad med stora stenar.


Gästhamnen sedd från Hamnholmen


Den här stenpiren stoppar effektivt vågorna från att slå in i hamnen när det blåser. Fast om det blåser väldigt mycket, så slår vågorna över den. Och det är mäktigt!
Undrar vilka som byggde den här, och när? Det måste väl ha varit ganska längesedan, och ett mastodontjobb var det säkert! Stenarna är enorma, och fint uthuggna. Någon som vet något om detta - skriv gärna en kommentar, för jag är nyfiken!


Och hem gick vi under jätteträden i parken..........

1 kommentar: