lördag 21 juli 2012

Hur svårt kan det vara.............


........först och främst att ta sig ut från hemmahamnen? Utanför oss låg två båtar, den ena inbogserad av sjöräddningen igår p.g.a. motorhaveri. Inte så lätt att få dem att flytta sig när vi ville ut i förmiddags! Till slut lyckades vi i alla fall, trots att en tredje båt lade sig utanför och stoppade upp hela processen ännu mer...........


Kalvsund då - nytt försök! Men inte fanns det någon plats där inte.............Så det var bara att börja leta i andra hamnar. Och havet nästan kokade av båtar som kom och gick från alla håll! Och alla verkade leta efter en plats att lägga till!


Hälsö - fullt. Björkö - fullt. Knippla - fullt. Hem kunde vi inte gå - där låg segelbåten med motorhaveri på vår plats tills i morgon. Och någon annan plats i hamnen på Rörö idag - glöm det! Sista chansen; Öckerö! 


Och ser man på - där fanns plats på fiskebåtarnas brygga! Med Skönheten kan man inte lägga till var som helst eftersom hon är så bred, men här hittade vi en plats som gjord för oss!


Ström? Nej, det får vi klara oss utan idag..........


I gott sällskap - trålarna utlagda längs hela kajen, så fisket är väl - förhoppningsvis - avslutat för veckan. Annars ligger vi kanske dåligt till...........


Nu hade vi kuskat runt, fram och tillbaka, i hamn och ur hamn, i nästan 4 timmar, så vi var rätt hungriga. Dags att äta middag. Men det fanns mycket att titta på innan vi kom fram till restaurangen.
Stora båtar............


.......och små båtar! den här var bland det charmigaste i båtväg jag har sett! Knubbe var namnet...........


Och det fanns fler............



Pizza och en öl - perfekt för utsvultet båtfolk tyckte vi. Och nog var det gott, och visst blev vi mätta - men notan var inte att leka med! Varsin pizza, varsin öl - 456 kronor!!!! Snacka om kalldusch! Först då förstod vi varför vi nästan var de enda gästerna........... Nåja - det är väl smällar man får ta - och det var både första och sista gången på den pizzerian - det kan jag lova!


En tur i "riktiga gästhamnen" tog vi - måste ju kolla var toaletten ligger.........


Utsikt från båten över kajen - trålar!


Känner man sig liten eller...........


Och solen går ner bakom fiskebåten - nu blir det lördagsmys!

1 kommentar:

  1. Säga vad man vill men det är ett spännande liv ni för som båtägare. Det gäller att vara flexibel. Knubbe var fantastiskt charmig... klart man kan ju inte jämföra. Jag som trodde vi käkat dyraste pizzorna igår 256 kronor för 2 pers inte öl utan ramlösa. De hugger för sig och nu förstår vi varför man sällan ser någon parkera på denna mysiga pizzeria.

    SvaraRadera