fredag 6 juli 2012

Från andra hållet


......såg jag Rörö igår kväll. Från havssidan alltså. Vi gick ut med båten för att dra lite makrill (tänkte vi!) vid 18-tiden, och det var nästan stilla och varmt och soligt. Så klädseln var lätt - shorts och linne och flytväst! Men när vi kom ut på fjorden blåste det en elak nordostan som tilltog.


Det gick till och med små vita gäss på vågorna. Men himlen var vacker............


Norra Rörö från havssidan..........


och över Rörö sken solen. Det gjorde den inte över oss. Tur att jag har extra kläder i båten!


Efter ett par timmar gav vi upp. Trots att vi hade investerat i agn - strömmingsfiléer a 79 kronor kilot - fick vi inte ett enda napp. Havet under oss var alldeles dött. Det enda som hände var att vi drev, snabbt och långt, och revarna åkte hela tiden in under båten och trasslade in sig i varandra. En hel del båtar låg omkring oss - om de fick fisk kunde vi inte se.......
Men - det var skönt där ute, trots att vi inte fick en enda liten makrill. Och vackert!


Åter i hamnen. Där var det alldeles lugnt och stilla, både på vattnet och i båtarna. Inga större fester på gång såhär en molnig och ljummen kväll.


Många båtar låg det i hamnen, och fler kom in hela tiden. Undrar om det blev nästan fullt till slut? Vi satt länge kvar i båten och njöt av det stilla skvalpandet och friden i en nästan full gästhamn. Vi har fått en bra plats för båten - man har full koll på allt som händer och sker i och omkring hamnen, men ligger ändå lite avsides. Och det bästa av allt tycker landkrabban (jag!) är att det är lätt att lägga till!


Innan vi äntligen lyckades slita oss var klockan över 23, och vid midnatt tittade jag ut på en fantastisk himmel!

Nu är det kväll dagen efter, och regnet kommer och går. Vi hade planer på att åka till en av grannöarna idag och stanna över natten, men vädret satte stopp. I stället blev det en vilodag hemma - och det behövdes, så det var nog inte meningen att vi skulle ge oss iväg idag. Kanske i morgon.........Eller på söndag........

1 kommentar:

  1. Skönt att ni håller er nära land! Själv klassificerar jag mig också som en landkrabba!

    SvaraRadera