torsdag 19 juli 2012

Oordning


på bilder och text blir det ibland. Idag var jag på mitt gamla jobb och lagade mat åt barn och personal. Och riktigt roligt var det, om jag bortser från att jag var tvungen att gå upp 5.30 för att vara på plats klockan 9.00. Det är otroligt hur snabbt jag har vant mig vid långa, sköna morgnar! Även om jag vaknar tidigt så kan det gå flera timmar innan dagen börjar "på riktigt". Men idag var det hårda bud - upp, dusch, frukost och iväg! Tur att jag inte har det så varje dag..........
Barnen på jobbet hade bestämt sig för att ha fruktfest i lekstugan, så visst var jag tvungen att ta en bild på det fina fruktfatet när det var färdigt. Festen var snabbt över kan jag tillägga - frukten försvann på nolltid!!


I går kväll ( ja, där kom oordningen!) bestämde vi oss hastigt och lustigt för en tur på havet och ett nytt försök att få några makrillar. Man kan bara inte missa en sådan här kväll när det nästan inte finns någon vind alls efter flera dygns blåsande! Ett näst intill blankt hav och en sol som orkat hålla i sig hela dagen - det kan inte vara bättre! Och flera tänkte som vi. Det var många båtar ute och prövade lyckan den här kvällen. Men fisken gillade nog inte vårt agn. Och den gillade nog inte något agn idag, för vi såg ingen av alla båtarna få någonting.


Men å andra sidan - vad spelar det för roll? Makrill har vi i frysen.........Det viktiga var att komma ut och njuta av en fantastisk sommarkväll därute någonstans mellan Knippla och Björkö.....


Och nästan stilla låg vi.......


................inte drev vi som sist, inte!


När vi vände tillbaka till Rörö var klockan mycket och solen stod lågt, så lågt och så bländande att vi knappt tog oss i hamn!


På väg rätt in i solnedgången


Och när vi väl var hemma igen hade solen gått ner på riktigt, och det här var vad som återstod. 
Och då fick jag gå och lägga mig för att orka upp till en arbetsdag............

2 kommentarer: