söndag 22 juli 2012

Hemmahamn igen!


Så gott vi sov, där vid fiskebåtsbryggan på Öckerö! Tyst och stilla var det hela natten, det enda som hördes var vågornas kluckande mot båten. Det ljudet är nog det mest rofyllda jag vet! Jag sov som ett barn i åtta timmar och vaknade utsövd och avslappnad. Tommy fortsatte sova en stund till, han..........
Och ingen hamnavgift tog de upp här! Där sparade vi ett par hundra, vilket väl var tur efter gårdagens dyra utsvävningar.........


Med tanke på den hysteriska båttrafiken igår tog vi det väldigt lugnt idag och såg den ena båten efter den andra lämna hamnen och dra sig hemåt -  eller någon annanstans. Det var väl bara att hoppas att det var likadant i hemmahamnen, och att den stackars segelbåten med motorhaveri var reparerad och ivägseglad när det var dags för oss att dra oss hemåt. För det är ganska skönt när den hyrda platsen är ledig när man kommer tillbaka efter helgens äventyr! 
Så det var gott om tid för en promenad. Vi passade på att titta lite närmare på Hjärtrud, ambulansbåten ,som ligger vid kajen på Öckerö. Hon verkade ha en lugn dag idag. Igår såg vi henne vid Kalvsund, och häromdagen var hon på Rörö. Skönt att hon finns! Och FORT går hon - det såg vi strax innan vi gav oss av hemåt!


Vi hittade en gästhamn till på promenaden - Nimbus har ett 20-tal platser för gästbåtar. Den hamnen såg riktigt trevligt ut, och skyddat låg den också. 


På Nimbus är det god mat, trevlig miljö och strålande utsikt. Så dit ska vi åka en dag snart. och stanna i deras gästhamn en natt. Billigt är det också att ligga där - det gör ju inte saken sämre!


Jag kunde inte motstå att ta en titt på Strandbarens meny. 


De har också pizza. En hel massa olika pizzor (70 olika närmare bestämt!). Men hur jag än letade så hittade jag ingen som kostade mer än 92 kronor. Det var skillnad mot gårdagens 179, det! Hit går vi nästa gång kroppen längtar efter pizza!

Dessutom har de en välkomnade skylt på utsidan!

Tillbaka på Rörö igen, nästan exakt ett dygn efter att vi hade lämnat ön. Och ser man på - vår plats var LEDIG!

5 kommentarer:

  1. Välkomna hem till ön igen . har saknat er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack - fast vi har bara varit borta ett dygn!

      Radera
  2. Pizza för "nittiotvå kronor" blir 419 thb oh, my Buddha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan man säga........Fast pizzan dagen innan - vad blir 179:- i baht?

      Radera
    2. Det blir 817 bath, en utopi! Hoppas att den var god åtminstone? Kram

      Radera