fredag 15 juli 2016

Målarkompis!


Vår klena klematis som vi hade tänkt byta ut i år började slå ut idag. Inte är den stor, men den lever i alla fall. Den får väl stå kvar tills nästa år då!


Min målarkompis låg på bänken och solade och struntade helt i att jag nästan ställde färgburken på honom!


Nu är gaveln nästan helt klar - det enda som saknas nu är ett fönsterbleck och ett par målarvarv på badrumsfönstret. Äntligen börjar vi se slutet! Tommy har satt upp gårdagens nyinköpta stuprännor och gjort en egen uppfinning för att leda bort regnvattnet från tunnan när den börjar svämma över. En öppen kran på sidan med en slang leder ut vattnet i skogen. Nu slipper vi få det under husgrunden........!


Innersta fönstret och det vita på gavlarna har jag målat idag. Det ska göras en gång till i morgon...... 


Det blir riktigt fint!


Bolltistlarna börjar skifta i blått


och astilben är halvt utslagen!


Nu tar vi paus med Dalslänningen - den lokala tidningen!


Koltrastungarna är utflugna, men innan dess hann de skita ner väggen och veden. Det är helt OK, bara de mår bra! Jag hoppas att vi får se dem i trädgården framöver. De andra fågelungarna, de som flög ut för flera veckor sedan, har kommit tillbaka och flyger runt och verkar leka med varandra!


Lite skörd idag........De tidiga potatisen är färdiga, men några mängder, som förra året,  är det inte. Men det vi tog upp räcker till middagen...........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar